Eesti koondisele otsitakse peatreenerit Rootsist, Venemaalt ja Eestist

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondis treeningul.
Eesti käsipallikoondis treeningul. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti Käsipalliliidu peasekretäri Pirje Orassoni sõnul on Eesti koondise peatreeneri kandidaatideks rootslane, venelane ja tagataskus olevat ka üks eestlane. Ühtegi nime ei soostunud ta aga avalikustama. Eelmise peatreeneri Jüri Lepa leping lõppes juunis.

Postimehele teadaolevalt on kaks välismaalasest kandidaati väga tugeva taustaga. Rootsist pärit treener on juhendanud oma riigi erinevate vanuseklasside koondisi ja viinud tugeva käsipallimaa esinduse ka tiitlivõistlustele. Vähemalt klubi tasandil on väärt tulemusi ette näidata ka venelasel.

Rootsi treeneri palgasoov on kõrge ja lisaks soovib ta võtta kaasa ka abitreeneri, venelane on kuuldavasti valmis arvestama eestlastest abilistega. Mõlema mehe puhul käib jutt tööst, mida tehakse igapäevaselt klubitreeneri töö kõrvalt.

Veel mõned aastad tagasi EM-finaalturniiri pääsu eest võidelnud Eesti koondise praegune seis pole kiita ja seepärast tuleb alustada mänge üsna madalalt – koos Gruusia ja Luksemburgiga mängitakse koha eest play-off’is, mille eduka läbimise järel saadakse alles koht «päris» valikturniiril. Gruusiaga mängitakse kahel korral tänavu novembris, Luksemburgiga tuleva aasta juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles