Dortmund üritab Bayerni probleeme enda kasuks pöörata

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia krooniti enne Bundesliga algust Saksamaa superkarika võitjaks, kui finaalis mängiti üle Müncheni Bayern.
Dortmundi Borussia krooniti enne Bundesliga algust Saksamaa superkarika võitjaks, kui finaalis mängiti üle Müncheni Bayern. Foto: SCANPIX

Kaks viimast hooaega on Saksamaa jalgpallimeistrivõistlustel lõppenud Müncheni Bayerni kindla võiduga ning suurfavoriidid on ta nad ka tänavu. Kui Bayerni koosseis on traditsiooniselt Bundesliga nimekaim, siis tänavusel suvel said nende read veelgi täiendust, kui nende suurima rivaali Dortmundi Borussia ründestaar Robert Lewandowski tõmbas selga Müncheni klubi särgi.

Siiski on ka Bayernil omad probleemid. Suvise MM-finaalturniiri järel pole mitmed tähtmängijad veel piisavalt heasse vormi jõudnud. «Sel hooajal vajame veidike aega. Praegu on mul ainult kaheksa või üheksa mängijat, kes on täiesti terved ja hooajaks valmis,» tunnistas Bayerni juhendaja Pep Guardiola Saksamaa meediale.

Eriti kipub Bayernil probleeme olema keskväljal, kus mullu oli mehi külluses. Esmalt müüdi suvel kindel põhimees Toni Kroos Madridi Realile. Hiljuti saadud põlvetrauma tõttu on kuni seitsmeks kuuks mängust väljas Javi Martinez. Poolkaitsjatest on parasjagu vigastuste küüsis veel Bastian Schweinsteiger, Thiago Alcantara ja Franck Ribery ning äärekaitsja Rafinha. Lisaks on hooaja eel välja toodud, et pärast kahte eelmist MM-finaalturniiri polegi Bayerni mehed end klubi särgis seejärel kõige paremini käima saanud ja Bundesligas on seejärel tulnud neil suu tiitlist puhtaks pühkida (2010. aasta MM järel sai Bayern liigas kolmanda ja 2006. aasta MMi järel neljanda koha.).

Sarnaselt eelmistele hooaegadele on Bayerni suurimaks koduseks konkurendiks 2011. ja 2012. aasta kevadel Saksamaa meistriks kroonitud Dortmundi Borussia. Kui kahe hooaja vahel kaotati Bayernile oa ründestaar Lewandowski, siis teda on asendama toodud itaallane Ciro Immobile ja kolumbialane Adrian Ramos.

Kui mitmed suurklubid jahivad Dortmundi sakslastest staare Mats Hummelsit ja Marco Reusi, siis seni on mehed oma tööandjale truuks jäänud. Lisaks on vigastusest paranenud serblasest keskkaitsja Neven Subotic, platsile oodatakse tagasi terve eelmise hooaja seljavigastuse tõttu vahele jätnud Ilkay Gündogani ja Madridi Realist osteti lõplikult tagasi ka Nuri Sahin. Seega on Dortmundil olemas kõik eeldused anda Bayernile tänavu kõva lahing.

Kahe suure järgmised konkurendid on eeldatavasti Schalke 04 ja Leverkuseni Bayer. Esimese nimekamateks suvisteks täiendusteks on Eric Maxim Choupo-Moting ja Sidney Sam ning teisel Hakan Calhanoglou ja Josip Drmic.

Kohta esinelikus ehk pääsu Meistrite liigasse sihivad kindlasti Vfl Wolfsburg ja Mönchengladbachi Borussia. Eelnevatel aastatel tippklubidest endale mitmeid nimekaid mängumehi hankinud (Luiz Gustavo, Kevin De Bruyne, Ivica Olic, Ivan Perišic) Wolfsburg seotas endale sel suvel skandaalse taanlasest ründaja Nicklas Bendtneri, kes seni kuulus Londoni Arsenali ridadesse. Mönchengladbach meelitas oma ridadesse aga FC Augsburgi eelmise hooaja staari Andre Hahni. 

«Saksamaa koondise MM-tiitel ja koondise tähtmängijate säravad esitused olid Saksamaa jalgpallile parim reklaam,» on Bundesliga tegevjuht Christian Seifert kindel, et nende liiga võidab rahvusvahelisel tasandil aina enam fänne juurde.

Bundesliga esimese vooru kohtumised:

Müncheni Bayern – Wolfsburg

Hoffenheim – Augsburg

Hannover 96 – Schalke 04

Berlini Hertha – Bremeni Werder

Frankfurti Eintracht – Freiburg

Köln – Hamburger SV

Dortmundi Borussia – Leverkuseni Bayer

Paderborn – Mainz 05

Mönchengladbachi Borussia – Stuttgart

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles