Kanada kergejõustiklane saab kuus aastat hiljem kätte teenitud olümpiamedali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dylan Armstrong.
Dylan Armstrong. Foto: SCANPIX

Pekingi olümpiamängudel meeste kuulitõukes neljandana lõpetanud kanadalane Dylan Armstrong tõusis sel nädalal lõpuks OM-medalile. Pekingi OMil Armstrongi ees ühe sentimeetriga pronksmedali võitnud valgevenelase Andrei Mihnevitši tulemuse tühistamisega seotud toimungud jõudsid nüüd lõpule ja nii tõusis pronksmedalile kanadalane.

Varasemate dopinguproovide kordustestil selgus eelmisel aastal, et Mihnevitš oli andnud 2005. aasta MMil positiivse dopinguproovi. Teistkordselt dopinguga põrunud Mihnevitšile määrati seejärel eluaegne võistluskeeld ja kõik tema tulemused alates 2005. aastast suvest tühistati. Kuna asjaajamine võttis pikalt aega, siis jõuab OM-pronks Armstrongini alles nüüd, kirjutab CTV News.

«Saan medali kätte ja kodus OM-medali kätte saamine on imeline. Loomulikult oleks ka Pekingi olümpiastaadionil medali saamine olnud imeline, kuid siiski pakub mulle rahuldust teadmine, et mulle antakse medal üle minu kodumaal,» teatas Kanada kuulitõukaja.

Pekingis krooniti kuulitõukes olümpiavõitjaks poolakas Tomasz Majewski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles