Kuues päev noorte OM-il: jalgratturid seitsmendad, korvpallurid võidukad

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Mõttus.
Mari-Liis Mõttus. Foto: Tarmo Mõttus

Mari-Liis Mõttus kindlustas tänase maantee ühisstardist sõidu 15. kohaga Eesti naiskonnale võistkondliku Nanjingis toimuval noorte OMil 7. koha. 3x3 korvpallurid alistasid Venezuela ja Süüria, kuuest mängust viie võiduga ollakse alagrupis 2. kohal.

Mõttus lõpetas ühisstardist sõidu võitjaga sama aja saanud 31 ratturist koosnevas grupis. 32 võistkonna konkurentsis võttis Tšehhi ja Taani ees esikoha Itaalia. Grupisõidus olnuks võimalik sõita mõlemal võistkonna liikmel, kahjuks BMX-i poolfinaalis kukkunud Kärolin Varblane täna naiskonna eest võistelda ei saanud.

Mari-Liis Mõttuse isa ja treeneri Tarmo Mõttuse sõnul oli sõit ebaühtlane ja pidurdati palju. «Grupp püsis kogu sõidu koos, mõned üritasid kiirendada, aga äraminekuteks neid nimetada ei saa. Lõpusirgel oli Mari-Liis küll heal positsioonil, aga jalgu lihtsalt ei olnud,» ütles Mõttus.

3x3 korvpallurid alistasid mõlemad vastased kindlalt – Venezuelat võideti 16:7, Süüriat 21:5. Kuuest mängust viis võitnud neiud on A-alagrupis Hollandi järel teisel kohal. 1/16 finaali pääsevad alagrupist kaheksa paremat. Naiskonna järgmine mäng on homme kell 14.40 Ungariga.

Teivashüppe kvalifikatsioonivõistlusel hüppas Sander Moldau isikliku rekordi 4.70, millega sai 16 võistleja hulgas 11. koha. Seega võistleb ta esmaspäeval B-finaalis kohtadele 8-16. Kohe võistluse alguses pani noormees end raskesse olukorda, kui algkõrguseks valitud 4.30 õnnestus ületada alles kolmandal katsel. Järgnevad kaks kõrgust (4.45 ja 4.60) alistusid esimesel katsel, isiklikku rekordit märkiv 4,70 teisel.

Tuul ei soosinud ka täna purjelaudureid ja planeeritud neli sõitu tühistati. Kuna enne medalisõite peab igas võistlusklassis vähemalt kuus kvalifikatsioonisõitu tehtud olema ja see nõue on täidetud, siis tänaseid sõite edasi ei lükatud ja homme toimub üks medalisõit igas võistlusklassis. Juhul kui laupäeval samuti tuult ei ole, lükatakse sõit pühapäevaks. Brigita Viilop alustab medalisõitu 14. kohalt.

Noorte OM-i saab otseülekandena jälgida alade kaupa Rahvusvahelise Olümpiakomitee Olympic TV kaudu nii veebis http://nanjing.ovp.olympic.tv/ kui ka mobiilis (nii Android kui ka iOS seadmetel).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles