Jurtom ja Cipruss liituvad Rakvere Tarvaga

Peep Pahv
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Jurtom.
Martin Jurtom. Foto: Peeter Langovits

Rakvere Tarva korvpallimeeskonna uue hooaja koosseis hakkab ilmet võtma. Peatreener Andres Sõbra sõnul jõudis ta kokkuleppele mullu Itaalias pallinud ääremängija Martin Jurtomi ja lätlasest tsentri Kaspars Ciprussiga.

«Kasparsiga teeme lepingu tuleval nädalal,» rääkis Sõber, kes juba varem oli jõudnud kokkuleppele ka kahe teise lätlase – Rakveres juba neljandat hooaega alustava Juris Umbraško ja kolmandat aastat Virumaal palliva Maris Laksaga. Ka Ciprussil on varasemast Tarvas mängimise kogemus. «Meeskond tuleb meil päris vahva – lisaks lätlastele on ka omad noored ja nüüd tegime Jurtomiga ka kokkuleppe ära.»

Lõppeval nädalal oli Tarvas testimisel veel kaks lätlast. Ühe neist saatis Sõber koju, teist meest kavatseb ta veel tuleval nädalal proovida. «Vaatame, mis temast saab,» märkis Sõber. Juba varem olid kindlad Tarva mängijad Sander Saare, Mario Paiste, Robert Peterson ja Siim Laur.

Tarvasse naasmise vastu on huvi ilmutanud ka mullu meeskonda kuulunud leedulane Giedrius Gustas, kuid Sõber ei osanud öelda, kas töötasus jõutakse kokkuleppele. Pealegi on tal silmapiiril veel üks mängujuhi kandidaat. 

Kuigi Sõber on Eesti meeste koondise abitreener, ei sõitnud ta koos meeskonnaga Hispaania turneele, vaid jäi koju oma klubi juurde. «Küsisin Tiit Soku käest, kas võin koju jääda ja ta oli sellega nõus. Midagi lahti ei ole, tuleval suvel olen jälle asja juures,» kinnitas Sõber.

Esimest nädalat koos treeniv Tarvas peab septembris rohkelt kontrollmänge. Nagu ikka korraldatakse 19.-20. septembrini turniir, kus lisaks neile osalevad seekord ka Tartu Rock, Kalev/Cramo ja soomlaste Kotka.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles