Flora tõusis võiduga taas meistriliiga tippu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel võitis Flora kindlalt 3:0 Paide Linnameeskonda ning kerkis taas tabeli liidriks. Flora kangelaseks tõusis täna kolm väravat löönud Albert Prosa. Kohtumine on ka järelvaadatav.

Enne tänaseid mänge tabelis liidrikohta hoidnud Levadia kaotas üllatuslikult koduväljakul 0:3 Sillamäe Kalevile.

TALLINNA FC FLORA - PAIDE LINNAMEESKOND  3:0 (1:0) LÕPPSEIS

Väravad: 4., 66., 88. Albert Prosa

Hoiatused:

FC Flora: 33-Prins, 16-Jürgenson, 6-Mets, 29-Rähn, 4-Aloe, 10-Lepistu, 7-Beglarišvili, 23-Šlein (84. 17-Sobtšenko), 8-Logua (60. 9-Alliku), 20-Gussev (90.+1. 27-Saliste), 99-Prosa.

Varus: 73-Toom, 27-Saliste, 13-Juha, 17-Sobtšenko, 9-Alliku, 14-Kase, 15-Junolainen.

Paide LM: 12-Palm, 18-Ustaal, 23-Kaldoja, 5-Lomp, 22-Leetma, 15-Sinilaid, 25-Reinsoo, 9-Tomson, 16-Paur (87. 26-Kruusalu), 10-Goldberg, 14-Rõivassepp (79. 7-Uwaegbulam).

Varus: 26-Kruusalu, 27-Kovtunovitš, 7-Uwaegbulam, 17-Vassiljev.

Mänguolud: +18, vahelduv pilvisus; muruväljak väga heas seisukorras.

Pealtvaatajaid: 284

Peakohtunik: Eiko Saar

Abikohtunikud: Silver Kõiv, Jaanus Mutli

Neljas kohtunik: Martin Salong

Enne mängu:

Flora jäi teisipäeval Tartus sealse Tammeka vastu kiirelt kaotusseisu ning viigipunkti aitas neil teenida Irakli Logua tabamus alles 84. minutil, mis tegi seisuks 1:1. Sama tulemusega lõppes teisipäeval kaks tundi varem kohtumine Paide Linnameeskonna ja Nõmme Kalju vahel, kui Sander Sinilaiu värav neljandal lisaminutil jättis ühe punkti Järvamaale.

Tabelis on Floral kirjas 55 punkti, millega hoitakse Levadia (57 punkti) ja Kalju (56 punkti) järel enne vooru algust teist kohta. Kalju pidas oma 26. vooru mängu juba eile ja võitis tabeli viimast Jõhvi Lokomotiivi kindlalt 5:1, Levadia kohtub täna kell 16 algavas mängus mulluse pronksimeeskonna ja tänavu neljandal tabelireal oleva Sillamäega. Paide on aga hetkel üsna uhkes üksinduses tabeli kuuendal real, olles teeninud 28 punkti.

Sel hooajal on Paide olnud Floraga püstihädas, sest kahelt mängult on koju mindud tühjade kätega. Vastaste puuri on suudetud lüüa vaid üks pall, enda võrgust välja võetud aga koguni kümme tükki. Kolm väravat on sel hooajal Paidele löönud Albert Prosa, kes on florakatest ka kõige täpsem olnud – kokku on tema nimel 14 liigaväravat. Rauno Alliku on sahistanud vastaste võrku kokku 11 korral.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Me teame, et laupäeval on jällegi tugev mäng tulemas. Siin liigas on iga meeskond mingil hetkel võimeline üllatama ja igaks mänguks tuleb olla oma ülesannetest lähtuvalt väga hästi valmis. Usun, et laupäeval on meil löögihoos meeskond olemas.»

Flora kaitsja Kevin Aloe: «Proovime võimalikult positiivsed olla pärast nelja mänguga kogutud kolme punkti. Läheme võitma ja maksimumi andma ning peame end tõsiselt kokku võtma. Paide võib alati üllatada. Meie püüame domineerida ja luua teravusi. Kohe esimesest minutist peale peame hakkama agressiivselt väravat ründama.»

Paide loots Meelis Rooba: «Tundub, et meile sobivad tugevad mängud. Viimased kohtumised on näidanud, et suudame ennast kokku võtta ja meeskondlikult teha õiget asja. Järgmine vastane on Flora, kelle jaoks pole enam taganemisruumi. Seda teades tuleb meil valmis olla nii vaimselt kui füüsiliselt suureks pingutuseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles