Saaremaa staadioni avab Marek Niidu ja Rasmus Mägi duell

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Mihkel Maripuu

Täna taasavatakse Kuressaare staadion, mis on Saare maakonna ainus tartaankattega võistluspaik. Maakonna esindusstaadionil saavad edaspidi sportida nii kergejõustiklased kui jalgpallurid. Täna toimuval staadioni avavõistlusel on publikumagnetiks 400 m jooks, kus mõõtu võtavad Rasmus Mägi ja Marek Niit. Kettaheitesektorisse tuleb teiste seas ka olümpiavõitja Virgilijus Alekna ning odaviskes asub võistlustulle kogu Eesti paremik.

Kultuuriminister Urve Tiiduse sõnul alustas Kultuuriministeerium koostöös kohalike omavalitsustega juba tosin aastat tagasi investeerimist sporditaristu loomisesse nii, et igas maakonnas oleks spordisaal, ujula ja staadion. «Kuressaare staadion on üks samm lähemale eesmärgile, et igas maakonnas oleks korralik esindusstaadion. Jäänud on veel Pärnu staadioni põhjalik uuendamine ja siis on kõigis maakondades olemas esinduslik kergejõustiku- ja jalgpallistaadion,» rääkis Tiidus.

Kultuuriministri hinnangul on Kuressaare staadion hea auraga sportimiskoht. «Aegade jooksul on staadionil sündinud mitmete Eesti kergejõustiklaste tipptulemused. Täna siin toimuval Saaremaa Galal on meil võimalus elada kaasa tippsportlastele, kes näitasid oma võimeid hiljuti Zürichis toimunud Euroopa meistrivõistlustel kergejõustikus. Pealtvaatajate jaoks on kindlasti põnev, kuidas läheb tänane mõõduvõtt  Saaremaalt oma sporditeed alustanud Marek Niidu ja Zürichist hõbemedali võitnud Rasmus Mägi vahel,» rääkis Tiidus.

Kultuuriminister innustab kõiki inimesi rohkem sportima ja kasutama võimalusi, mis selleks on üle Eesti loodud. «Usun, et uuest Kuressaare staadionist saab ka harrastussportlastele mõnus trennitegemise koht,» lisas ta.

Kuressaare staadioni renoveerimist alustati 2013. aastal ja selle maksumuseks kujunes 2,1 miljonit eurot. Tegu on jalgpalliklubi FC Kuressaare kodustaadioniga ning sinna mahub 2000 pealtvaatajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles