Balti Keti velotuuri liidriks tõusis juunioride maailmameister

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mathieu Van Der Poel
Mathieu Van Der Poel Foto: SCANPIX

Tänavusel Balti Keti velotuuril on iga päev vaheldunud liider ning sama joont hoiti ka täna. Pärnu - Viljandi etapil ründas lõputõusudel teravalt hollandlane Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus), tema tempoga keegi sammu ei suutnud astuda ning lisaks etapivõidule sai 19-aastane noormees selga kollase liidrisärgi.

Väga aktiivselt kulgenud etapil otsustati kõik viimase kolme kilomeetriga, kui Viljandi linnas tuli võtta kaks järsku tõusu. Kohe Kõrgemäe tõusul (raskusprotsent 18) võttis rünnaku ette juunioride maailmameister van der Poel, järgnenud munakivitõusul lajatas veel otsa ning läinud ta oligi.

Finišis oli ta edu teise koha saanud lätlase Krists Neilandsi (Rietumu-Delfin) ees 10 sekundit. Kolmanda koha sai tuuri eelmise aasta võitja, sakslane Philipp Walsleben. Esikümnese mahtus koguni neli BKCP-Powerplus meeskonna liiget ehk tegusid tegid cyclo-crossi maailma paremikku kuuluvad ratturid.

Eestlastest tegi suurepärase sõidu Martin Laas (SJK Viiking), kes oli etapil kuues ja tõusis kokkuvõttes neljandaks.

Noorratturite ehk alla 23-aastaste arvestuses on ta teine. Laasil on võimalik tõusta velotuuri kokkuvõttes poodiumile, kui ta suudab 10sekundilise vahe kolmandal kohal oleva Mykhaylo Kononenkoga tasa sõita.

Van der Poeli edu Clemens Fankhauseri (Tirol Cycling) ees on 20, Mykhaylo Kononenko (Kolss Cycling) ees 35 ja Martin Laasi ees 45 sekundit.

Homne viimane etapp viib ratturid Viljandist Tallinnasse (179 km). Finish toimub Toompea lossi ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles