Galerii: SEB 8. Tartu Rulluisumaratoni võitis Kert Keskpaik

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sõidetud 42 kilomeetri pikkusel SEB 8. Tartu Rulluisumaratonil tuli kolmandat korda Rulluisumaratoni ajaloos võit Eestisse, kui oma teise võidu võttis Kert Keskpaik.

Aegade kõige kõvemas konkurentsis toimunud SEB 8. Tartu Rulluisumaratonil sai otsustavaks Keskpaiga, poolaka Wojciech Barani ja venelase Nikolai Jugai äraminek juba sõidu esimeses pooles. Kolm meest jäidki maratoni lõpuni etteotsa. Paar kilomeetrit enne lõppu jäi maha Jugai ning lõpusirgel oli Baran eestlase Keskpaiga vastu relvitu.

Eile sprindivõistluse jalavigastuse tõttu pooleli jätnud Keskpaiga tänane võistlemine oli tegelikult enne starti suure kahtluse all. «Adrenaliin oli üleval, sõidu ajal ei pannud väga palju tähele, aga kolm-neli korda käis jalast ikka raks läbi,» rääkis Keskpaik.

«Ma teadsin, et vorm on hea, aga eilne vigastus pani mind tänase osas sügavalt kahtlema. Rebestasin eile sprindis reie sisekülge ja märjaga oleks tänane sõit minu poolt kindlasti katki jäänud,» lisas ta. «Kuskil 18. kilomeetri peal oli rünnak ja tundsin, et minek on hea. Kolm kilomeetrit enne lõppu tegin veel ühe kiirenduse, ei tahtnud päris lõpu peale kogu asja jätta,» rääkis rulluisu maratoni võitja.

Teisena lõpetanud poolakas Wojciech Baran pidi ka 2012. aastal SEB Tartu Rulluisumaratonil teise kohaga leppima. Baran oli võistlusele järgnenud pressikonverentsil napisõnaline ja ütles ainult, et on suurest pingutusest väga väsinud. Siiski lubas poolakas ka järgmisel aastal Tartu Rulluisumaratonile tulla. «Minu jaoks oli suur kordaminek juba see, et jaksasin Keskpaiga ja Baraniga kaasa minna,» rääkis kolmandana üle finišijoone veerenud venelane Nikolai Jugai. «Keskpaik ja Baran tegid väga head tempot ja õnneks jõudsin nendega lõpuni ees püsida,» lisas ta.

Suurfavoriit Alfredo Moreno, kes neljanda Tartu Rulluisusprindi ülekaalukalt võitis, lõpetas täna alles seitsmenda kohaga. 2012. aasta võitja Bartosz Chojnacki oli neljas.

Naiste arvestuses tuli võitjaks lätlanna Laima Kaufina, kes edestas finišijoonel ülinapilt eelmise aasta võitjat Marina Zuevat Valgevenest. «Suutsin hästi grupis püsida ja lõpus hakkasin juba finišijoone taktika peale mõtlema,» rääkis Kaufina. «Alles lõpus märkasin, et peab tugevasti vajutama, kui Zueva mu kõrvale kerkis,» lisas ta. Kolmas koht läks Eestisse. Eile sprindi võitnud Enel Kõrva lõpetas täna kolmandana.

Kokku läks täna rajale 1063 rulluisusõpra. Neist 696 läksid pikemale 42-kilomeetrisele distantsile ja 367 lühemale 21-kilomeetrisele distantsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles