Kalevipoja Rattamaratoni võitis Erki Pütsep

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Kalevipoja Rattamaratoni esikolmik.
Võidukas Kalevipoja Rattamaratoni esikolmik. Foto: Pro Jalgratturite Klubi

Estonian Cupi rattamaratonide sarja seitsmenda etapi, Vooremaal toimunud Kalevipoja Rattamaratoni võitis kodusel rajal Erki Pütsep ajaga 2.14,38.

Teiseks sõitis end Alges Maasikmetsa, kes kaotas liidrile ühe sekundi ning kolmas oli Ivo Suur, kes kaotas Pütsepale kaks sekundit.

Stardist sai kõige kiiremini minema Caspar Austa. Maratoni distantsi juhtis juba 15. kilomeetril 11-liikmeline liidrite juhtgrupp, nende seas võistluse favoriidid Austa, Suur, Kriit ja Maasikmets. Tasasel maal kulgeva, ülikiire kiirenduskilomeetri lõpuks tõusis siiski sekundile edumaaga grupiliidriks Erki Pütsep Maasikmetsa ja Suure ees.

U23 vanuseklassis võitis üldarvestuses kaheksandal kohal lõpetanud Greg Hallop. Noorte, M18 vanuseklassis oli Vooremaal kiireim üheksandana lõpetanud Kirill Tarassov (Sportland Botecchia Team). Naistest jõudis finišisse esimesena Purustaja Giant Rakke Teami võistleja Greete Steinburg, kelle jaoks oli see sarja seitsmes etapivõit.

Probar poolmaratoni, pea 35-kilomeetriselt võistlusrajalt jõudis esimesena üle lõpujoone Kristo Prangel (A&T Sport), kellele järgnesid Karel Georg Nõmm (Nõmme Rattaklubist) ja Karl Brent Premet (Pärnu Kalev SK) Probar poolmaratoni liidrisärgis jätkab  Kristo Prangel.

Võistkondlikus arvestuses kuulusid Kalevipoja etapil esikohapunktid Thule Opel Pro Teamile, kes edestas A&T Sport Teami võistkonda. Võistkondliku arvestuse üldliider on jätkuvalt A&T Sport Team. Naiskondadest oli Vooremaal parim Purustaja Giant Rakke Team.

Estonian Cupi liider, Caspar Austa, hoiab kollast liidrisärki, teisele kohale tõusis tänase sõiduga Alges Maasikmets. Mõlemad mehed suurendasid Kalevipoja etapil edumaad üldarvestuses Schultzi ja Tarvise ees. Premium7 aktiivseima ratturi punktiarvestuse liider on samuti Austa.

Kokku osales Kalevipoja Rattamaratonil 1200 ratturit, neist 716 põhisõidul, 349 Probar poolmaratonil ning 135 noort ratturit Herkuless lastesõitudel.

Järgmiseks Estonian Cupi rattamaratonide etapiks on Jõulumäe Rattamaraton, mis on ühtlasi ka hooaja viimane etapp ning see toimub septembri esimesel laupäeval Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles