Vormel-1: Austraalia üllatusmees ründab Mercedeseid, Räikkönen kerkis esikümnesse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest hooaega tipptiimis kihutav Daniel Ricciardo on ainus mees, kes suudab Mercedestele konkurentsi pakkuda
Esimest hooaega tipptiimis kihutav Daniel Ricciardo on ainus mees, kes suudab Mercedestele konkurentsi pakkuda Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas on sellel hooajal sõidetud 12 etappi ning pilootidel seisab ees veel seitse võidukihutamist.  Kindel kaksikjuhtimine on hetkel Mercedese pilootidel Nico Rosbergil ja Lewis Hamiltonil, kellel on vastavalt kogutud 220 ja 191 punkti. Samas peavad nad olema valvsad, sest esimest hooaga Red Bullil kihutav Daniel Ricciardo pole enam kuigi kaugel – austraallasel on koos 156 silma.

Eelmainitud kolm meest ongi sellel aastal ainsad, kes kuninglikus sarjas võidurõõmu on maitsta saanud. Hamilton on võitnud viis, Rosberg neli ja Ricciardo kolm etappi. Teised piloodid on jäänud pigem statistide rolli.

Esikolmikule järgneb üldarvestuses Ferraril kihutav Fernando Alonso (121 punkti) ning viiendal kohal on soomlasest suurüllataja Valtteri Bottas Williamsil, kellel on koos 110 silma. Soomlasele järgneb valitsev maailmameister Sebastian Vettel 98 punktiga.

Eilse Belgia GPga tõusis esikümnesse Ferrari roolis kehva kiirust näitav Kimi Räikkönen, kes on 12 etapiga kogunud kõigest 39 punkti.

Kontruktorite arvestuses pole võitjas ja teise koha meeskonnas enam erilist kahtlust, nendeks on Mercedes ja Red Bull, kuid kolmandale kohale peavad tõsist heitlust Ferrari ja Williams. Esimene juhib hetkel küll 10 punktiga, kuid Williamsil on Valtteri Bottase ja Felipe Massa hea vormi korral kindlasti head šansid poodiumikohta rünnata. Ferrari jaoks oleks hooaja neljandana lõpetamine aga täielik fiasko.

Pilootide esikümme:

  1. Rosberg 220
  2. Hamilton 191
  3. Ricciardo 156
  4. Alonso 121
  5. Bottas 110
  6. Vettel 98
  7. Hülkenberg 70
  8. Button 68
  9. Massa 40
  10. Räikkönen 39

Tiimide esikuuik:

  1. Mercedes 411
  2. Red Bull 254
  3. Ferrari 160
  4. Williams 160
  5. McLaren 105
  6. Force India 103
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles