Lange motokeskuses selgusid mitmed Eesti motokrossimeistrid

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kangur.
Kaspar Kangur. Foto: Rauno Kais

Tartu külje all asuval Lange motokeskuses sõideti eile Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste teine võistluspäev, mis oli meistri- ja karikavõistluste viimaseks etapiks kõikidele quadide masinaklassidele.

Quad Open avasõidus võttis võidu kvalifikatsioonis kiireima ringiaja välja sõitnud Sten Jupaschevski (Honda, Catwees Honda Racing), kes kontrollis tervet sõitu. Esimese poole sõitis teisena võidumehe klubikaaslane Kaspar Kangur (Honda), kuid siis möödus temast soomlane Lasse Ruotsalainen (Can-Am), kes jäi lõpujoonel Jupaschevskist 5,6 sekundit, kuid edestas Kangurit 22 sekundiga. Samas sõidus osalesid ka Amatöör klassi sõitjad ning siin alistas Hendrik Volmer (Honda,  Catwees Honda Racing) Raini Roometsa (KTM, Raian Moto). Jupaschevskile ei leidunud ka teises sõidus vastast ja noormees kihutas esimesena kuni ruudulise lipu langemiseni. Kangur ületas lõpujoone teisena ja jäi võitjast 5,4 sekundit, kolmandaks tulnud Ruotsalainen kaotas teisele kohale omakorda 4,7 sekundiga. Amatöörides oli jälle esimene Volmer ja teine Roomets.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Lange etapi Jupaschevski (50 punkti), teine oli Kangur ja kolmas Ruotsalainen (mõlemal 42 punkti). Amatöörides võitis Volmer (120 punkti) Roometsa (106 punkti) ees.

Eesti meistriks krooniti tänavu eelmise aasta hõbe Kangur, kes kogus hooaja lõpuks 125 punkti, teise koha sai 99 punktiga Jupaschevski ja kolmanda koha 96 punktiga Martin Filatov. Amatööride seas võitis Eesti karika Roomets (303 punkti) Volmeri (266 punkti) ja venelase Daniil Vlasovi (120 punkti) ees.

Quad 200 klassi kahe sõidu kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Bogatsovile, teine oli 43 punktiga Saar ja kolmas 42 punkti kogunud Cris Sten Kutti, Tennokese oli 34 punktiga neljas ja Bezborodova 29 punktiga kuues. Selles klassis peeti ka eraldi Yamaha 250 Raptor Cup arvestust, kus esimene oli Kutti, teine Tennokese ja kolmas venelane Andrei Grishaev. Quad 100 klassis moodustasid esikolmiku Eizans (50 punkti), Lihtsa (44 punkti) ja Patrick Kurvits (40 punkti). Selle klassi raames sõidetud Coffee In kolm parimat olid Apexitel võistlevad MC Saaremoto sõitjad Siim Saat, Karl Ares Hommik ja Sten Erik Mägi.

Quad 200 Eesti meistriks tuli 140 punktiga Saar, kes kolib järgmisel aastal juba suure quadi peale. Hõbeda sai 131 puntkiga Bogatsov  ja kolmanda 105 punktiga Kutti. Tennokese saavutas igati tunnustatava neljanda koha, kogudes hooaja lõpuks 91 punkti. Quad 100 tänavune meister on Langel nii sõitudes, kui kokku neljas olnud Pärnu motoklubi sõitja Joosep Eesmäe  (123 punkti), teise koha saavutas tänu Lange tulemusele Lihtsa ja kolmanda Kurvits (mõlemal 110 punkti).

Kõige väiksemate Quad 50 etapivõidu saavutas 45 punktiga Stolarovs Salujõe (44 punkti) ja Kasemetsa (38 punkti) ees. Eesti meistritiitli sai aga Kasemets (183 punkti), teine on Salujõe (167 puntki) ja kolmas Põdra (141 punkti).

Quad Hobby klassi mõlemas sõidus läks kaksikvõit meie põhjanaabritele, kui kummaski sõidus edestas Vesa Silvan (Suzuki) Niko Laaksot (Kawasaki). Avasõidus lõpetas soomlaste järel parima eestlasena Armin Pokk (Kawasaki, Saare MK) ning teises avasõidu kümnes mees Risto Seimar (Yamaha, Motobox). Kahe sõidu kokkuvõttes sai kolmanda koha Pokk, kes oli teises sõidus kuues. Eesti karikavõitjaks tuli hooaja kokkuvõttes Seimar (296 punkti), teine oli Lange viies mees Valdur Vingissaar (Yamaha, 254 punkti) ja kolmas Raido Viinapuu (Kawasaki, Kose AMK, 242 punkti), tema oli Langel kokku kaheksas.

MX2 juunior ja MX Hobby esimese ühissõidu võitis kodurajal võistlev Hardi Roosiorg (KTM, Tartu MKK), kes haaras liidriohjad juba sõidu alguses. Lõpujoonel edestas noormees teisena lõpetanud leedulast Dovydas Karkat (KTM) 5,7 ja kolmandaks sõitnud Aron Lenziust (KTM, Tartu Enduro Klubi) 8,4 sekundiga. Kõik kolm olid MX2 juunior klassi sõitjad, MX Hobby esikolmiku moodustasid selles sõidus Tarmo Jaasi-Tamm (KTM, Motoklubi K&K), Sander Lõhmus (Kawasaki, Saku MK) ja Rene Peilman (Yamaha, Pärnu MC). Teine sõit oli suuresti esimese koopia, kui Roosiorg asus võistlejaterivi etteotsa juba avaringil ning suurendas iga ringiga konkurentidega vahet. Lõpujoonel oli tema edu Karka ees 10,1 ja Lenziuse ees 18,1 sekundit, MX Hobby kiireim oli jälle Jaas-Tamm, kellele järgnesid avasõidu selle klassi neljas Marko Pedras (Kawasaki, Tartu MKK) ja Peilman.

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid MX2 juunior esikolmiku Roosiorg (50 punkti), Karka (44 punkti) ja Lenzius (40 punkti). Lange kohalikule karikale võistelnud MX Hobby esimesed kolm olid päeva lõpuks Jaasi-Tamm (50 punkti), Pedras ja Rene Peilman (mõlemal 40 punkti).

65cc esimest sõitu asus juhtima Jörgen-Matthias Talviku (KTM, Pärnu MC), kes tegi sõidu teises poole sõiduvea ja kukkus ning temast möödusid lätlane Kristians Freimanis ja valgevenelane Artjom Sazanovets (mõlemad KTM). Lõpujoonel edestas lätlane valgevenelast 6 ja Talvikut 20,5 sekundiga. Teises sõidus haaras aga Freimanis kohe liidriohjad, keda asusid jälitama Sazanovets ja Talviku. Läti poiss näitas konkurentidest paremat kiirust ning võttis sõiduvõidu 12,1 sekundilise eduga valgevenelase ees, Talviku ületas lõpujoone kolmandana jäädes teisest kohast 7 sekundi kaugusele. Etapi esikolmiku moodustasid seega Freimanis (50 punkti), Sazanovets (44 punkti) ja Talviku (40 punkti). Eesti meistrivõistluste liider on enne viimast etappi samuti 144 punktiga Freimanis, kellest Talviku jääb maha 10 punktiga, kolmandal kohal asub 94 punktiga Martin Michelis (KTM, RedMoto Honda Racing).

Kui siiani on 50cc klassi enamus sõitudes läinud kolmikvõidud Läti poistele, siis Langel suutis Mikk Martin Lõhmus (KTM Racing Team) meie lõunanaabrite peo rikkuda. Kui avasõidus oli eestlane Karlis Reisulise ja Janis Kubulinsi järel kolmas, siis teises võttis ta magusa võidu edestades Reisulist ja avasõidus neljanda koha saanud Roberts Lusist. Kahe sõidu tulemusena kuulus etapivõit Reisulisele (47 punkti), teine oli Lõhmus (45 punkti) ja kolmas Lusis (38 punkti). Meistrivõistlustel hoiavad aga kolmikjuhtimist meie lõunanaabrid Reisulis (142 punkti), Lusis (123 punkti) ja Kubulins (122 punkti), Lõhmus on parima eestlasena 111 punktiga neljas.

Tridens Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse juba kahe nädala pärast 6. septembril Tihemetsas Lauri krossirajal, kus selgitatakse Eesti meistrid soolotsiklite masinaklassides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles