Sergei Pareiko olukord muutus segasemaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko.
Sergei Pareiko. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise väravavaht Sergei Pareiko ei ole käimasoleval hooajal Venemaa esiliigas Nižni Novgorodi Volgas seni veel mänguaega teeninud. Alates eilsest on ta üks kümnest mängumehest, kes harjutab esindusmeeskonnast eraldi.

Volga senine hooaeg ei ole kõige edukamalt kulgenud ja kaheksa kohtumisega on teenitud kaheksa punkti, mis annab tabelis 13. koha. Suurim tagasilöök oli 17. augustil toimunud matš, kui võõrsil jäädi Orenburgi Gazovikile alla koguni 0:5. Seejärel tuldi ka Pareiko juurde jutuga, et mullune tiimi esiväravavaht paneks ennast järgmiseks liigamänguks valmis, platsile Eesti koondislane aga siiski ei jõudnud.

«Kolmapäeval tuli väravavahtide treener minu juurde ja rääkis, et oleksin järgmiseks mänguks valmis ja peatreener tahab mind kasutada,» rääkis Pareiko viimasel nädalal aset leidnud sündmustest. «Neljapäeval kutsus klubi juhtkond meid aga enda juurde ja soovis mängijate palku alandada. Mehed ei olnud sellega nõus ja alates tänases (eilsest) on meiega selline lugu, et kümme meest treenib esindusmeeskonnast eraldi, mina olen nendega koos.»

See tähendab, et pühapäeval toimunud kohtumises Peterburi Dinamoga oli meeskonna nimekirjas 15 meest. «Nendest kolm olid noored, 19-aastased mängijad. Seega on olukord klubis keeruline,» sõnas väravavaht.

Pareiko loodab ise siiski, et sel nädalal õnnestub tuleviku suhtes midagi selgemaks saada. «Natuke on veel aega, augusti lõpus läheb üleminekuaken kinni. Minu jaoks oleks praegu kõige parem lahendus minna kuhugi laenule,» märkis Eesti koondislane, keda seob Volgaga veel kahe aasta pikkune leping.

Järgmisel nädalal koguneb juba ka Eesti koondis: 4. septembril ootab ees maavõistlusmäng Rootsiga ja 8. septembril EM-valikmäng Sloveeniaga. «Eestisse saabun laupäeval või pühapäeval. Olen ka varem samasuguses olukorras olnud, paar korda olen saanud sõpruskohtumistes mängida ja vorm on korralik. Moraalselt on nii ja naa, kuid kõik on kontrolli all,» lisas ta. «Kui sel nädalal klubis asju selgeks ei saa, siis tuleb vaadata pärast koondise mänge, milline lahendus võiks olukorrale olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles