Kihlveokontor: korvpalli MMil on kaks selget favoriiti

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA korvpallikoondislane James Harden.
USA korvpallikoondislane James Harden. Foto: SCANPIX

Eestis litsentseeritud Tonybeti spordiennustuse hinnangul on laupäeval, 30. augustil algavate korvpalli maailmameistrivõistluste kindlad esikohapretendendid USA ja Hispaania, keda ülejäänutel üllatada ei õnnestu.

Kuigi USA ei osale 24 meeskonna osavõtul peetaval tiitlivõistlusel oma parimas võimalikus koosseisus, peab Tonybet võidukoefitsienti 1,72 omavaid ameeriklasi siiski turniiri suurimaks favoriidiks. Ainsana suudab neile pakkuda konkurentsi kodus mängiv Hispaania, kelle edu tõenäosust väljendab koefitsient 2,25.

Ülejäänud meeskondade edulootused on juba märgatavalt väiksemaid – näiteks kolmandat ning neljandat kohta jagavad võrdselt Brasiilia ja Kreeka (võidukoefitsient 32,0) ning viies on Leedu (34,0). Eelmisel MMil finaali jõudud Türgi võiduvõimalusi hinnatakse ühele saja, esmakordselt MM-il mängiva Soome edulootusi aga ühele tuhande vastu. Seevastu iga Lõuna-Koreale panustatud rahasumma tooks õnnestumise korral tagasi koguni 5000-kordse võidu. 

Tonybeti hinnangul on USA koondise suurimad korvikütid tagamängijad James Harden, Derrick Rose, Stephen Curry ning keskmängija Anthony Davis. Leedu resultatiivseimaks mängijaks peetakse aga Toronto Raptorsi tsentrit ning kahel aastal Euroopa parimaks noormängijaks valitud Jonas Valanciunast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles