Indrek Mägi tõusis Rootsi meistrivõistlustel esikolmikusse

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Mägi.
Indrek Mägi. Foto: Rauno Kais

Västerasi krossirajal sõideti selle aasta Rootsi motokrossi meistrivõistluste neljas etapp, kus osales ka Indrek Mägi, kes sai eelmisel etapil vigastada ning tegi peale seda võistluspausi.

Hommikuses ajasõidus näitas Mägi (Kawasaki) enda grupis parimat aega ning selle grupi kvalifikatsioonisõidus oli ta rootslase Tom Söderströmi (Kawasaki) järel teine.

Esimeses sõidus ei saanud eestlane head starti ja pääses rajale viimaste hulgas. Hoolimata sellest suutis ta end lõpuks viiendaks sõita. Sõidu esikolmiku moodustasid rootslased Filip Bengtsson (KTM), Mattias Mensonen (Honda) ja Rikard Hansson (KTM). Teine sõit algas hoopis teises valguses ja Mägi kihutas liidrina pool sõitu, kuid siis möödus temast avasõidus Mägi seljataga lõpetanud Söderström, kes ka sõidu võitis. Mägi ületas lõpujoone teisena, kuid talle määrati karistus, kuna noormees oli väidetavalt rikkunud kollaste lippude tsoonis reegleid. Seetõttu tõusis teiseks esimeses sõidus 11. koha saanud Rasmus Sjöberg (Honda) ja kolmandaks Bengtsson, Mägi langetati karistuseks 12. kohale.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Bengtsson (45 punkti) Söderströmi (40 punkti) ja viimase sõidu kuuenda Mensoneni (37 punkti) ees. Mägi oli 25 punktiga kaheksas.

Meistrivõistlustel jätkab liidrina Bengtsson (195 punkti), teine on Västerasis üheksanda koha saanud Tom Johnsson (138 punkti) ning kolmandaks tõusis Mägi (128 punkti).

«Laupäev algas päikeselise ilma ja tolmava rajaga, kuid MX1 ajasõiduks kogunesid sellised vihmapilved, et hoia alt. Kuna sellel rajal polnud kordagi sõitnud, aitasid mind varasemad kogemused Euroopast. Rada muutus iga hetkega ainult raskemaks ning kvalifikatsioonisõidu, mis toimus juba lausvihmas ja sügavate soontega rajal, lõpetasin teisena,» rääkis Mägi. «Seega avapäev oli igati kordaläinud ja finaalis valisin stardikohta neljandana,» lisas ta.

«Finišis olin üliõnnelik ja jõudsin juba isegi TV4 otseetrisse intervjuu anda, kui üks võistluse korraldajaklubi poolt määratud kohtunik astus ligi ja ilma mingisuguseid seletusi andmata väitis, et eirasin eesolevast ohust märku andvat kollast lippu. Paljud minu konkurentidest sõitjad üritasid mind aidata ja selgust saada, kuid kohtunik keeldus igasugustest kommentaaridest ja ütles ainult, et eiras kollast lippu. Nii tõsteti mind 10 kohta tahapoole, samal ajal korraldajaklubi sõitja tõusis kokkuvõttes kolmandaks,» nentis Mägi nördinult. «Kuid asja positiivne külg on see, et vaatamata nii läbinähtavale intsidendile kaotasin etapil teise koha, tõusin üldkokkuvõttes siiski meistrivõistlustel esikolmikusse,» lisas ta.

Rootsi meistrivõistlused jätkuvad eeloleval nädalavahetusel Arsunda krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles