Krestinov saavutas Inglismaal kolmanda koha

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Andrew Waghorne

Inglismaal jätkus MX Nationals motokrossisari, kui Culham Parki rajal sõideti selle kuues etapp. Eestlastest oli seekord rajal Gert Krestinov, kes saavutas võistlusel kolmanda koha. 

Kvalifikatsioonis näitas Krestinov (Kawasaki) Nathan Watsoni (Husqvarna) ja Kristian Whatley (Yamaha) järel kolmandat ringiaega, mis andis hea positsiooni stardikoha valimiseks. Esimeses sõidus tuli Krestinov avaringilt teise kümnes keskel, kuid suutis sõidu edenedes mitmeid kohti tõusta ning lõpetas sõidu Watsoni, Whatley, Elliott Banks-Browni (Honda) ja Martin Barr'i (KTM) järel viiendana. Teise sõidu algus oli Krestinovil parem ja ta oli kohe esikümnes, head sõitu teinud eestlane suutis mitmest konkurendist mööduda ning tema ette jäid sõidu lõpuks ainult Whatley ja Watson. Päeva viimane start oli Krestinovil kõige edukam, kui ta oli teisel ringil juba neljas ning sõidu lõpuosas möödus ta ka Brad Andersonist (Honda) ning lõpetas Watsoni ja Whatley järel kolmandana.

«Esimeses kahes sõidus pidin palju vaeva nägema ja pingutasin ennast vastavalt viiendaks ja kolmandaks. Arvasin, et rada on pehmem, kuid korraldaja polnud piisavalt vaeva näinud ning seda ei olnud randaalitud ega kastetud,» rääkis Krestinov. «Viimases sõidus sain enda kohta hea lähte ja olin viies ning ring hiljem tõusin neljandaks ja hakkasin Andersoni suruma. Terve sõit olin tema taga ja ei suutnud mööduda ning alles kaks ringi enne lõppu sain temast mööda,» lisas ta.

«Järgmine nädalavahtus möödub treenides ja ülejärgmisel on MX Nationali etapp liivases Preston Dockis,» ütles Krestinov.

Kolme sõidu kokkuvõttes oli parim Watson (72 punkti), teise koha sai Whatley (69 punkti) ja kolmanda Krestinov (56 punkti). Sarja juhib endiselt 398 punktiga Watson, teisena jätkab Whatley (364 punkti) ja kolmandana Anderson (317 punkti), Krestinov tõusis viiendaks ja tal on nüüd koos 249 punkti.

MX Nationals järgmine ja ühtlasi ka eelviimane etapp sõidetakse 6.–7. septembril Preston Docks krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles