Segase suve lõpetanud Vassiljev läks vajalikku mänguaega koguma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev.
Konstantin Vassiljev. Foto: Gliwice Piast

Eesti koondise mängujuht Konstantin Vassiljev liitub Poola kõrgliigas mängiva Gliwice Piastiga.

Paljudel jalgpalluritel on paralleelselt käsil kaks karjääri, mis tihtipeale üldse sarnaselt ei kulge – koondise- ja klubikarjäär. Mõni mees särab rahvuskoondise eest, kuid klubides ei pääse pildile, samas kui mõni suurepärane jalgpallur ei pääse elu sees koondise piirimailegi. Kaks omasoodu kulgevat rada on jalge all ka Eesti koondise asendamatul mängujuhil Konstantin Vassiljevil.

Eile jõudis Vassiljevi segane, klubiotsingute tähe all kulgenud suvi siiski lõpuks üsna positiivse lõpplahenduseni. 30-aastane poolkaitsja sõlmis aastase lepingu Poola kõrgliigas mängiva Gliwice Piastiga. Tegemist on mitme kraadi võrra kehvema meeskonnaga, kui oli eestlase endine tööandja Permi Amkar. Samal ajal peab aga tunnistama, et Permis ei õnnestunudki Vassiljevil oma parimaid omadusi välja tuua.

Poolas peaks ta aga kerkima klubi liidriks ning kui pidada silmas Eesti koondise käekäiku, siis ei olegi selle klubivahetuse puhul tegemist üldse paha stsenaariumiga – stabiilne mänguaeg Poolas peaks parandama ka esitusi rahvuskoondise särgis. Kuigi Vassiljev on viimastel aastatel teinud sinisärkide eest säravaid esitusi, on ta mänguvorm olnud veidi kõikuvam kui varem.

Vassiljevi sõnul leidis ta praeguse klubi EM-valikturniiri arvestades suhteliselt viimasel hetkel. «Koondise mängudeni on õnneks veel veidi aega. Loodan selle ajaga ennast füüsiliselt taas vormi saada,» rääkis Vassiljev, kelle sõnul pole ta hetkeseis siiski kuigi kehv. «Midagi katastroofilist ei ole, kuid tippvormist ei saa ka rääkida.»

Eesti jalgpallikoondise rootslasest peatreener Magnus Pehrsson tundis hoolealuse üle head meelt. «Olen väga rahul, et klubiotsingud lõpuks läbi said ja Vassiljev normaalselt treenima saab hakata. Loodetavasti saab ta juba sellel nädalavahetusel ka mänguaega,» arutles Pehrsson. Koondise esimene valikmäng peetakse 8. septembril Sloveeniaga, neli päeva varem kohtutakse sõprusmängus Rootsiga. «Üks nädal pole vormi saavutamiseks ilmselt piisav, kuid loodetavasti on ta siiski piisavalt värske. Samas, kuu aja pärast on ta ilmselt juba sajaprotsendiliselt valmis.»

Esimese mängu teeb Vassiljev uue meeskonna eest ilmselt reedel, kui vastaseks on Bydgoszczi Zawisza. Praegu hoiab Piast Poola kõrgliigas kuue vooru järel eelviimast ehk 15. kohta ning võidetud ei ole ühtegi mängu. «Ilmselt pole klubi oma hooaja algusega rahul, kuid usun, et suudan neid aidata. Reedel tahan juba väljakule tulla. Paberimajandusega tegeleb klubi ning selleks ajaks peaks kõik korras olema,» rääkis Vassiljev.

Poolkaitsja ei osanud veel öelda, millisel positsioonil klubi hispaanlasest peatreener Angel Perez Garcia teda mängitama hakkab. «Sellest on veel vara rääkida. Tulevik näitab, kuidas ta mind kasutada tahab. Trennides on aga näha, et talle meeldib tehniline jalgpall,» selgitas Vassiljev. Garcia on endine jalgpallur, kes 1980. aastal Madridi Reali ridades Hispaania meistriks krooniti. Lisaks on ta kahel korral võitnud ka Hispaania karika.

Augusti alguses käis Vassiljev Iisraeli meeskonna Petah-Tikva Maccabi juures, kuid sealse klubiga ta kokkuleppele ei jõudnud. «Otseselt ma Iisraeli ja Poola klubide vahel valima ei pidanud, kuna esimene kukkus juba veidi enne ära,» selgitas ta. Küll aga on jalgpallur rahul Gliwice meeskonna esmamuljega. «Esialgu on ainult positiivsed emotsioonid,» ütles Vassiljev. «Sain kohe aru, et klubi juhid on minust väga huvitatud, ja läbirääkimised kaua ei kestnud. Töö tehti siin ära kiiresti ja kvaliteeselt.»

Pikka lepingut Eesti koondise liider Poola klubiga esialgu siiski ei sõlminud. «Mängin ühe aasta ära ja siis vaatame, mis edasi saab. Õpime üksteist veel tundma,» rääkis Vassiljev, kes ei välistanud, et järgmisel suvel sama meeskonnaga lepingut pikendab. Kõik oleneb sellest, kuidas eelseisev aasta kulgeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles