US Open: 15-aastane ameeriklanna šokeeris Austraalia lahtiste finalisti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CiCi Bellis.
CiCi Bellis. Foto: SCANPIX

US Openi tenniseturniiri avaringi seni suurima üllatuse valmistas kõigest 15-aastane ameeriklanna CiCi Bellis, kes alistas kolmes setis 6:1, 4:6, 6:4 tänavustel Austraalia lahtistel finaali jõudnud Dominika Cibulkova.

Seejuures jäi Bellis kolmandas setis maailma 13. reketi Cibulkova vastu servimurdega taha, kuid pööras raske seisu ikkagi võiduks. US Openi põhiturniirile pääses ameeriklanna vabapääsmega, kuna võitis kuni 18-aastaste USTA meistrivõistlused.

Naiste maailma edetabelis on Bellis alles 1211. kohal. Viimati suutis nii noor tennisist US Openil naiste seas kohtumise võita 1996. aastal.

Teised soosikud avaringis ei vääratanud - kolmanda asetusega Petra Kvitova oli kindlalt 6:1, 6:0 üle Kristina Mladenovicist (WTA 73.) ning maailma esireket Serena Williams alistas 6:3, 6:1 kaasmaalanna Taylor Townsendi (WTA 103.). Kindla võidu võtsid ka Ana Ivanovic ja Eugenie Bouchard. Vigastuspausi järel maailma edetabelis 17. kohale langenud endine esireket Viktoria Azarenka kaotas jaapanlanna Misaki Doi vastu avaseti 6:7 (3), ent võitis kaks järgmist 6:4 ja 6:1.

Meeste turniiril alustas võidukalt Roger Federer, kes oli 6:3, 6:4, 7:6 (4) parem Marinko Matosevicist (ATP 76.). Neljanda asetusega David Ferrer loovutas Bosnia ja Hertsegoviina tennisistile Damir Dumžurile (ATP 119.) seti, kuid võitis siiski 6:1, 6:2, 2:6, 6:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles