McLaren tahab vormel-1 sarja tuua noort belglast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stoffel Vandoorne testis mullu McLareni vormel-1 autot nii Kataloonias (pildil) kui ka Silverstone'is.
Stoffel Vandoorne testis mullu McLareni vormel-1 autot nii Kataloonias (pildil) kui ka Silverstone'is. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskond peab plaani edutada 22-aastane belglane Stoffel Vandoorne 2015. aastaks kõrgeimasse sarja. Praegu kihutab Vandoorne GP2 sarjas.

McLareni võidusõidudirektor Eric Boullier tunnistas Autospordile, et Vandoorne võib saada järgmiseks aastaks testisõitja koha. Samuti võidakse Vandoorne laenata mõnele stardirivi tagumise poole meeskonnale, et ta seal väärt kogemusi korjaks. Boullier’ hinnangul ei teeks belglasele samas halba ka see, kui ta veel ühe aasta GP2 sarjas sõidaks.

«Et vormel-1 sarjaga liituda, pead selleks sisimas valmis olema. Mul on hea meel, sest ta on valmis. Ta peaks vormel-1 sarjas kogemusi saama, aga mitte iga hinna eest. Kaalume kõiki võimalusi ja kui ta ka sõidaks veel aasta GP2s ning võitleks etapivõitude ja meistritiitli eest, oleks sellestki kasu,» sõnas Boullier.

Vandoorne on tänavu testinud McLareni vormel-1 autot juba nii Barcelonas kui ka Silverstone’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles