Zürichi korraldajad panid maailma tänavuse kiireima mehe musta nimekirja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin tõusis pärast dopingkaristuse lõppemist taas maailma üheks kiiremaks sprinteriks
Justin Gatlin tõusis pärast dopingkaristuse lõppemist taas maailma üheks kiiremaks sprinteriks Foto: SCANPIX

Tänavuse hooaja edetabelijuht meeste 100 meetri jooksus, ameeriklane Justin Gatlin, pidanuks võistlema neljapäeva õhtul Zürichis toimuval kergejõustiku teemantliiga etapil, kuid loobus ootamatult osalemisest.

MTV Spordi teatel pole põhjuseks aga Gatlini, vaid korraldajate otsus. Nimelt teatasid Zürichi võistluse läbiviijad, et dopingupatuse minevikuga Gatlin pole nende võistlusele oodatud. Gatlin on pidanud kandma karjääri jooksul ära nelja-aastase karistuse keelatud ainete tarvitamise eest.

MTV märgib, et Zürichi etapi korraldajate otsus tundub silmakirjalik, kuna stardinimekirjas on veel kaks dopinguga patustanud meest. Hormoonide manustamises süüdi mõistetud Tyson Gay tegi antidopinguga koostööd ja pääses aastase võistluskeeluga, jamaikalane Asafa Powell vabanes aga sarnaselt Gayle samuti karistusest alles tänavu juulis.

Gatlini nimel on tänavuse hooaja üheksast kiiremast 100 meetri ajast koguni seitse, sealhulgas edetabeli parim tulemus 9,80. Ameeriklane jooksis selle juuli alguses Lausanne’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles