Eddie Jordan: Mercedese tiimi juhivad kaks ärahellitatud jõnglast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eddie Jordan.
Eddie Jordan. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 võistkonna omanik Eddie Jordan lausus, et tema arvates on Mercedese tiimis juhtimisega asjad täielikult käest ära.

«Nico Rosberg ja Lewis Hamilton käituvad nagu kaks ärahellitatud last, kellel perekond lubab teha kõike, mis pähe tuleb,» põrutas Jordan Iiri raadiosaates Off The Ball, kommenteerides briti ja sakslase kokkupõrget Spa etapi teisel ringil. «Mind ei üllata, et FIA kedagi karistama ei hakanud, sest tegu oli puhta võidusõiduintsidendiga, mitte sihiliku katsega Hamiltoni võistlust ära rikkuda. Rosberg pressis oma auto nina kohta, kus see poleks pidanud olema, kui arvestada, et tegu on tiimikaaslastega. Aga kindlasti polnud see tahtlik.»

Küll aga oli Jordan kriitiline Mercedese sõitjate üleüldise käitumise aadressil. «Nende teod lähevad tiimile kalliks maksma. Ungaris ja Belgias on nad ära andnud umbes 40 punkti. See on vastuvõetamatu. Kui mina tiimi juhiksin, läheksin sellise asja peale marru. Teeksin neile trahvi ning ütleksin, et kui veel midagi ligilähedastki juhtub, otsin teised sõitjad,» lausus Jordan.

Mercedese juhtkonna praegust käitumist iseloomustas Jordan aga sõnaga «nõrk», märkides, et endise tiimipealiku Ross Brawni ajal poleks midagi sellist iial juhtunud. «Mercedesed oleksid lõpetanud Belgias esimese ja teisena. Tiimi juhivad toredad sellid, aga neil pole piisavalt kogemusi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles