Emakssaanud sportlased jagavad end kahe armastuse vahel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veera Baranova tahab iga vaba hetke tütre Alisaga veeta.
Veera Baranova tahab iga vaba hetke tütre Alisaga veeta. Foto: Pm

«Oli päevi, kus ma nägin oma tütrekest vaid mõned minutid. Ma sain raja ääres seisnud tütrekesele vaid lehvitada ja karjuda, et «emme armastab sind». Ja hetkel ma ei näe võimalust, et saaksin teha kahte armastatud asja korraga.»


Sellise lausega teatas oma karjääri lõpust kahekordne suusatamise olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi. Vaid tema ise, kergejõustiklane Veera Baranova ja jalgrattur Grete Treier teavad, kui raske on olnud väikelaste kõrvalt treeningule minna.

Kui raske on olnud vaadata, kuidas pisipõnnid jäävad pisarsilmi koju ootama. Ja kui raske on päevast päeva treeningul rassida, teades, et laps on juba kodus ootamas.

Ometi on nad selle raske tee ette võtnud. Kõik kolm naasid pärast lapse sündi edukalt tippsporti. Šmigun-Vähi võitis OM-hõbeda, Treier sai Girol 13. koha ning Baranova täitis Barcelona EM-normi.
Kui Šmigun-Vähi teatas hiljuti, et tahab pühenduda vaid perele ja tütrele, siis Baranova ja Treier on seda teed jätkanud. Baranova sõnul läks ta juba kuu pärast tütre Alisa sündi treeningule.

«Jooksin siis ühe staadioniringi ja sellega asi piirduski. Ma lihtsalt ei jõudnud rohkem,» rääkis Baranova, kes pidas kaheaastase võistluspausi. «Kui lapseootele jäin, siis leppisime kokku, et vahetan ka treenerit.

Varem treenisin Toomas Klaubi juures, siis aga läksin tema abikaasa Katrini juurde. Ta on ise naine ja ema ning saab aru, kuidas mind abistada. Mul vedas, et just tema sel ajal minu kõrval oli.»

Baranova sõnul oli esimestel kuudel väga keeruline treeningule minna. «Kodus oli pidevalt nii palju asju teha. Laps tahtis süüa ja ei tahtnud öösiti tihtipeale magama jääda. Mõnikord sain öösel vaid kolm tundi magada ja läksin treeningule. Tegin kas või vähem, aga ikka läksin!»

Baranova tõdes, et on tippsporti paljuski just tütre pärast tagasi tulnud. Tõsi, ka tal endal oli nii mõndagi tõestada. «Tahan tütrele näidata, et kui ta elus midagi saavutada tahab, siis peab ta selle nimel kõvasti tööd tegema.

Tahan talle eeskujuks olla,» lisas Baranova, kelle sõnul on tütar väga palju tema senist elu muutnud. «Nüüd on võistlustel nii, et kui ei tule välja, siis ei tule. Tean, et tütar on minu jaoks number üks.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles