Islandi korvpallikoondis pääses EMile, selgusid kõik Eesti konkurendid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi korvpallikoondislased edasipääsu ple rõõmustamas.
Islandi korvpallikoondislased edasipääsu ple rõõmustamas. Foto: fibaeurope.com

Eile õhtul said lõplikult selgeks kõik 24 meeskonda, kes osalevad järgmisel aastal korvpalli EM-finaalturniiril. Mäletatavasti tagas Eesti koondis endale edasipääsu juba eelmisel suvel, esmakordselt jõudis aga finaalturniirile Islandi koondis.

Island jäi valiksarja viimases kohtumise küll 70:78 alla Bosnia ja Hertsegoviinale, kuid A-alagrupis saadi siiski teine koht ja sellega tagati endale pääse finaalturniirile.

Valiksarjas olid varasemalt lisaks Bosnia ja Hertsegoviinale endale edasipääsu taganud Belgia, Iisrael ja Läti. Alagrupivõitjatena pääsesid EMile veel Gruusia, Itaalia ja Poola.

Alagrupis teise koha saanud meeskondadena pääsesid lisaks Islandile veel EMile Tšehhi, Makedoonia, Saksamaa, Holland ja Venemaa. Kui Island pääses EMile esmakordselt, siis Holland jõudis nii kaugele esimest korda pärast 1989. aastat.

Alagrupis teise koha saanud meeskondadest ei pääsenud ainsana EMile Rumeenia.

Kõik järgmise aasta EMil osalevad riigid: Eesti, Horvaatia, Soome, Prantsusmaa, Kreeka, Leedu, Serbia, Sloveenia, Hispaania, Türgi, Ukraina, Island, Bosnia ja Hertsegoviina, Belgia, Iisrael, Läti, Gruusia, Itaalia, Poola, Tšehhi, Makedoonia, Saksamaa, Holland, Venemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles