Kangert kustus Vuelta kuuenda etapi lõputõusul

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mihkel Maripuu

Täna sõideti Hispaania velotuuril kuues 167,1-kilomeetrine etapp Benalmadenast La Zubiasse, kus Astana meeskonnas sõitev Tanel Kangert saavutas 64. koha ajaga 4.40,57.

Etapivõidu võttis hispaanlane Alejandro Valverde ajaga 4.35,27. Talle järgnesid britt Cristopher Froome ja hispaanlane Alberto Contador, kes said mõlemad Valverdega sama aja kirja.

Kangerti lootused kõrgele lõppkohale Hispaania velotuuril said tagasilöögi, kui esimesel mäefinišiga etapil jäi ta parimatest maha üle viie minuti ning lõpetas 56. kohaga. Tema tiimikaaslane Astanas, itaallane Fabio Aru seevastu sai kuuenda koha. Võistlustules oli ka teine eestlane Gert Jõeäär, kes saavutas 4.54,27-ga 189. koha.

Üldarvestuses juhib pärast kuuendat etappi Vuelta velotuuri Valverde ajaga 22.48,08. Talle järgneb Nairo Alexander Quintana, kes kaotab Valverdele 15 sekundit. Kolmas on Alberto Contador, kes kaotab liidrile 18 sekundit. Kangert asub üldarvestuses 36. kohal, kaotades liidrile kuus minutit ja 10 sekundit. Jõeäär kaotab liidrile 54 minutit ja 12 sekundit ning asub seega 181. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles