Dortmund toob võtmemängija meeskonda tagasi?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shinji Kagawa Dortmundi Borussia särgis
Shinji Kagawa Dortmundi Borussia särgis Foto: SCANPIX

Jalgpalli suvise üleminekuperioodi lõpus proovib Dortmundi Borussia meeskonda tagasi tuua oma paari hooaja tagust võtmemängijat Shinji Kagawat, kellel ei ole õnnestunud end Manchester Unitedis põhitegijate hulka mängida.

Itaalia meedia andmetel on Dortmund valmis jaapanlasest mängujuhi eest maksma 10 miljonit eurot. Viimasel kahel hooajal kandis Kagawa Unitedi särki kokku 56 korral ning lõi kokku kuus väravat. Neist kolm tükki lõi ta möödunud aasta märtsis Norwichi võrku. Temast sai esimene Aasiast pärit mängumees, kes Premier League'is kübaratrikini jõudis.

Enne Borussiast Unitedisse siirdumist oli Kagawa Saksamaa liiga üks hinnatuimaid mängijaid. Ta liitus Dortmuindiga 2010. aastal Osaka Cerezo meeskonnast ning mehe üleminekuhind oli kõigest 350 000 eurot.

Suhteliselt tundmatu mehena Euroopa jalgpalli tulnud Kagawa ei vajanud kohanemiseks palju aega ning lõi juba esimesel hooajal Dortmundi eest 12 väravat ning andis hulga resultatiivseid sööte. Hooajal 2011/2012 lõi jaapanlane Borussia eest juba 17 tabamust. Kagawa Saksamaal veedetud aastatel tuli Dortmund ka riigi meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles