Balti Keti velotuuri võistlustrassi turvas üle 40 Eesti politseiniku

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Keti velotuuri viimase etapi finiš Tallinnas, Toompeal 24.08.14
Balti Keti velotuuri viimase etapi finiš Tallinnas, Toompeal 24.08.14 Foto: Viktor Burkivski

Möödunud pühapäeval Tallinnas lõppenud velotuuri ohutusse läbiviimisesse panustas üle 40 Eesti politseiniku, et ratturid ja tavaliiklejad üksteisele ohtlikud ei oleks.

Avalike ürituste turvalisuse tagamine on osa politsei igapäevatööst lausus PPA politseileitnant Tõnu Janter. «Politsei eesmärk oli tagada Balti Keti velotuuril nii ratturite kui ka kaasliiklejate turvalisust. Samuti tegeles politsei liikluskorraldusega, et võidusõit võimalikult vähe liiklust segaks,» sõnas Janter.

Balti Keti velotuuril oli  väljas neli politseivärvides sõidukit ja üks eravärvides tehnoabi buss, kaheksa politseinikku ning üheksa politseimootorratast. Kohapeal oli abiks kolme etapi peale kokku 21 politseinikku.  Politseil oli vaja turvata kokku kolm etappi, ehk tee Lillist Tallinna. Vabatahtlikke, kes tegelesid raja julgestamisega oli terve tuuri peale (Eesti, Läti ja Leedu) kokku umbes 200, sealhulgas ka abipolitseinikke.

Tuues võrdluseks neli korda pikema Prantsusmaa velotuuri, siis seal on rajajulgestusse panustamas üle kümne korra rohkem inimesi, ehk üle 25 000, kuid olulist rolli mängib Baltimaade hõredam asustus võrreldes Prantsusmaaga ning väiksem pealtvaatajaskond. Käesoleva aasta Tour de France esimesel kolmel päeval oli rajaääres hinnanguliselt üle 5 miljoni inimese.

Balti Keti nime all neli korda toimunud velotuuril on seni kõige vähem eksimusi juhtunud Eestis toimunud etappidel, mis on tõestuseks, et ollakse oma ülesannete kõrgusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles