Bengalsi peatreener pärast Hundi supermängu: «Ta peabki domineerima.»

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt on taas Coltsi mängujuhile kallale saanud.
Margus Hunt on taas Coltsi mängujuhile kallale saanud. Foto: USA Today Sports

Kaitsemängija tunnistatakse ameerika jalgpallis harva kohtumise staariks. Cincinnati Bengalsi äärekaitsja Margus Hunt aga ei andnud viimases hooajaeelses mängus Indianapolis Coltsiga parima valijaile teist võimalust – just tema eestvedamisel purustas Bengalsi kaitse vastase rünnaku täielikult. Võit läks kirja punktidega 35:7.

Ei Bengalsil ega Coltsil põhimehed platsil ei käinud, sest hoidsid end nädala pärast algavaks põhihooajaks, kuid see ei vähenda Hundi etteaste väärtust. Kolmel esimesel veerand­ajal ei suutnud Colts rünnakuid üles võttagi, sest mängujuht Chandler Harnish keskendus eelkõige sellele, et mitte jääda 134 kilo kaaluva ja kiirrongina liikuva Hundi haardeulatusse.

Kogu väljak oli Hunti täis. Ta peatas palliga läbimurret üritavaid vastaseid või ajas neid tiimikaaslastele sülle, kuid peamiselt murdis mängujuhti. Hunt paiskas kolmel korral Harnishi pikali – ­Colts kaotas seetõttu 7, 7 ja 3 jardi. Veel mitmel ja mitmel puhul oli Hunt vastaste mängujuhti kätte saamas, mistap pidi too naha päästmiseks palli kiirelt minema viskama. Ühel juhul lõikas kiiruga tehtud söödu vahelt Bengalsi vabakaitsja Danieal Manning ning jooksis touchdown’i, kuid pani saavutatud seitse punkti eestlase arvele. «Hunt mängis ülimalt hästi. Minu vaheltlõige tuli tänu temale. Hunt ei saanud mängujuhti küll kätte, ent sundis ta põgenema ja sooritama kehva söödu.»

Alles neljandal veerandajal, kui eestlasele puhkust anti, sai Colts hingamisruumi ning ühe touchdown’i.

Bengalsi peatreener Marvin Lewis polnud Hundi kiitmisega kitsi, kuid tõdes, et just niisugust mängu ta eestlaselt ootabki: «Hunt peaks väljakul domineerima ja Coltsi vastu ta tegigi seda. Ta sai enesekindlust ja võimaluse ennast hinnata. Paljud suudavad trennis võimsalt tegutseda, kuid nad peavad mänguski sama tegema.»

Cincinnati ajalehed meenutasid pärast supermängu, kuidas Hunt aasta tagasi «ujus» väljakul, teadmata, kuhu joosta ja keda rünnata. Ta õppis alles mängu. Nüüd on platsil hoopis teine mees – raskem, kiirem, tugevam –, kes teab, mida ja kuidas teha.

«Mullu liikusin aeglaselt eelkõige teadmatusest, praegu saan kasutada oma kiirust,» selgitas Hunt ning lisas, et on õppinud lõpetama rünnakuid mängujuhile. «Varem juhtus tihti, et ma võinuks ja pidanuks vastasele kallale saama, kuid ei teinud seda. Nüüd tunnen kõige enam kergendust sellest, et olen nõnda palju arenenud. Saan end täiega valla päästa. Treeningud ja laagrid – kõik on aidanud mul kasvatada enesekindlust, mida eelmisel aastal nappis. Saan tegutseda vabamalt ja kiiremas tempos.»

Hooajaeelsed mängud, kus Bengals sai kirja kaks kaotust ja kaks võitu, on sellega lõppenud. Tõsised lahingud lähevad Bengalsil lahti järgmisel pühapäeval, kui minnakse võõrsil kokku Baltimore Ravensiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles