Kurzeme ralli teisele päevale lähevad parimate eestlastena vastu Siim Plangi ja Marek Sarapuu

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Plangi ja Marek Sarapuu.
Siim Plangi ja Marek Sarapuu. Foto: Aigars Tīdmanis

Reedel alanud EAL Eesti autoralli meistrivõistluste viienda etapi, Kurzeme ralli avapäeva järel on liidrid Mitsubishi Lancer Evo X autoga sõitvad Jānis Vorobjovs ja Andris Mālnieks. Parimate eestlastena lõpetasid Kurzeme ralli avapäeva Siim Plangi ja Marek Sarapuu neljandal positsioonil.

Ralli avapäeval sõideti viis kiiruskatset ning avakatsetena sõideti kahel korral 1,56 kilomeetri pikkune linnakatse, mille võidud läksid kohalikule ekipaažile Mārcis Ķenavsile ja Gatis Cimdiņšile (Mitsubishi Lancer Evo X). Esimese nii-öelda metsakatse, mille pikkuseks oli 4,70 kilomeetrit võitis kõigile Eesti rallifännidele tuttav Vytautas Švedas (Mitsubishi Lancer Evo X).

Päeva lõpetuseks sõideti kahel korral 8,89 kilomeetri pikkune kiiruskatse, mille mõlemal läbimisel näitasid parimat aega Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov (Mitsubishi Lancer Evo X).

Parimate eestlastena lõpetasid Kurzeme ralli avapäeva Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evo X), kes on absoluutarvestuse neljandad, kaotust liidritele kogunes avapäeval sõidetud 25,60 katsekilomeetriga 4,62 sekundit.  

Eesti meistrivõistluste arvestuses on pärast viit sõidetud katset väga põnev seis klassis N4, kus liidrid on avapäeval kaks katsevõitu võtnud, kuid linnakatsel spinni tõttu aega kaotanud Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov. Neist vaid 0,58 sekundi kaugusel on Siim Plangi ja Marek Sarapuu ning 6,15 sekundi kaugusel Markus Abram ja Rein Jõessar (Mitsubishi Lancer Evo X). Klassi neljandana lõpetas avapäeva Roland Murakas, kes on Kurzeme ralli stardis koos Andres Otsaga. 

Kuni 1,6 liitrise mootoriga esiveoliste autode klassis juhivad rallit Sander Pärn ja James Morgan (Ford Fiesta R2), kes edestavad peale avapäeva Rasmus Uustulndi ja Imre Kuuske (Ford Fiesta R2) 10,51 ja Sander Siniorgu ja Annika Arnekit (Ford Fiesta R2) 13,34 sekundiga. Möödunud aasta Kurzeme ralli 2WD klassi võitjad Rainer ja Rauno Rohtmets (Citroen C2 R2 Max) on peale avapäeva neljandad ning kaotavad liidritele 13,53 sekundit. Samas järjestuses ollakse peale Kurzeme ralli viit sõidetud kiiruskatset ka Eesti Juunioride meistrivõistluste arvestuses.

Ülipõnev on seis ka 2WD 2000 klassis, kus meistrivõistluste liidrid Kristo Subi ja Teele Sepp (Honda Civic Type-R) edestavad idanaabreid Mikhail Skripnikovit ja  Anton Grechkot (Renault Clio R3) 0,82 ja lätlaseid Edgars Balodisit ja Inese Akmentinat (Honda Civic Type-R) 3,68 sekundiga.

E9 klassis on peale avapäeva Kurzeme ralli liidrid Rainer Meus ja Kaupo Vana (Lada VFTS), E10 klassis Martin Saar ja Allar Heina (VW Golf 2), E11 klassis  Toomas Vask ja Taaniel Tigas (BMW M3) ning E12 klassis lätlased Jurijs Osokins ja Ainārs Kalniņš (Mitsubishi Lancer Evo VIII).

Täna stardib esimene auto esimesele katsele kell 10.40, teisel päeval sõidetakse kuus kiiruskatset, kogupikkusega 84,52 kilomeetrit. Ralli võitja jõuab Liepaja sadamakai ääres asuvale finišipoodiumile kell 17.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles