Kihlveokontor: USA staarmängijate puudumine teeb korvpalli MMi põnevaks

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usa koondislane James Harden.
Usa koondislane James Harden. Foto: SCANPIX

Spordiennustusportaali OlyBeti hinnangul täna Hispaanias algavatel korvpalli maailmameistrivõistlustel on USA ja Hispaania kõrval häid medalivõimalusi ka teistel Euroopa ja Lõuna-Ameerika meeskondadel.

OlyBeti spordiennustusjuhi Vladimir Dratšjovi sõnul on tänu USA suurte staaride turniirilt puudumisele oodata põnevat MMi. «Teisalt on turniiril kümmekond väga võrdset keskmikku, kellest igaüks võib vabalt tulla nii-öelda vabale pronksile,» ütles Dratšjov.

USA koefitsient turniiri võiduks on 1,6 ja Hispaania oma 2,25. Koefitsiendid viitavad peaaegu võrdsele vahekorrale kahe suursoosiku vahel ning kahtlemata mängib suurt rolli ka see, et Hispaania mängib oma kodusaalis ustavate fännide ees.

Peamisi pronksi kandidaate on tervenisti viis: Kreeka, Argentina, Prantsusmaa, Brasiilia ja Leedu, kelle kõigi koefitsiendid võidule ilma USA ja Hispaaniata paiknevad 5 ja 7 vahel. Kindlasti sekkuvad pronksivõitlusesse ka Serbia ja Horvaatia.

«Turniiri tagumise otsa meeskondadest on Eesti publikule ka palju tundmatuid tegelasi, nagu näiteks Iraan, Lõuna-Korea ja Filipiinid, kes on korvpalli mõttes täielik eksootika,» lisas Dratšjov. «Kui iraanlased ja filipiinlased on sel suvel Euroopas pidanud mõne sõpruskohtumise, siis korealased pole veel siin ühtegi mängu pidanud ning luureinfot nende kohta on teistel meeskondadel äärmiselt vähe. Turniiri mõttes on tegu täielike autsaideritega, kõigi kolme meeskonna võidušansid on olematud koefitsiendiga 999,» lisas ta.

Esmakordselt on esindatud Soome korvpallikoondis. Põhjanaabrid pääsesid finaalturniirile tänu wild cardile ning sattusid C alagruppi koos USA, Türgi, Dominikaani Vabariigi, Ukraina ja Uus-Meremaaga. Lootusi alagrupist edasi saata on neilgi, selleks tuleb eeldatavasti alistada Dominikaani Vabariik, Ukraina ja Uus-Meremaa. Alagrupi võidu tõenäosus on küll äärmiselt väike, sest mängitakse turniiri soosiku USAga. Soome meeskonna grupivõidu koefitsiendiks on vastavalt 41.

Esimesel õhtul lahutavad korvpallisõbra meelt neli supermängu, millest kõige tulisem on Prantsusmaa ja Brasiilia vastasseis: koefitsient Hispaania võidule on 1,52 ja Prantsusmaa võidule 2,35. 

Ülitähtis omavaheline mäng leiab aset ka D grupis, kus Austraalia on Sloveenia vastu napp favoriit, koefitsiendid mängu võiduks vastavalt 1,7 ja 2. Lisaks on vastamisi Türgi ja Uus-Meremaa ning Argentina ja Puerto Rico.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles