Eesti meeskond tuli rattaorienteerumises maailmameistriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti teatemeeskond peale võidukat finišit, vasakult Tõnis Erm, Lauri Malsroos, Margus Hallik.
Eesti teatemeeskond peale võidukat finišit, vasakult Tõnis Erm, Lauri Malsroos, Margus Hallik. Foto: Arbo Rae

Eesti meeskond kooseisus Lauri Malsroos, Margus Hallik ja Tõnis Erm tulid täna Poolas Bialystokis rattaorienteerumise teatesõidus maailmameistriteks.

Meeste teatesõidu esinduskoosseisu nimetamisel oli seekord tõsine dilemma, kuna noorema generatsiooni esindaja Taaniel Tooming oli sel aastal hästi esinenud ning ka käimasoleva MM distantsidel edastanud meeste teatekoondise raudvara Margus Hallikut. Esialgne otsus saigi tehtud Taaniel Toomingu kasuks, kuid eile õhtul Taaniel haigestus ja nii kujunes meeskonna koosseis klassikalises ja äraproovitud järjestuses Malsroos, Hallik, Erm. Samad mehed saavutasid ka aasta tagasi koduse MM teatesõidus pronksmedalid. Lisaks varjutas lootust heale tulemusele Tõnis Ermi terviseprobleem.

Avavahetuses tuli Malsroos juba vaate KP-des liidergrupis ning andis vahetuse üle kolmandana, 46 sek taga avavahetuse võitjast Baptiste Fuchsist Prantsusmaalt ning teisena lõpetanud Vojtech Stranskyst Tšehhist. Teises vahetuses kolmandana rajale pääsenud Hallik aga tegi väga hea sõidu ning andis Ermile vahetuse üle teisena, vaid 5 sek Soome 2 võistkonnast tagapool. Erm möödus soomlasest juba raja esimeses kolmandikus ja jätkas kindlalt liidrina. Tagantpoolt võis Ermi ohustada ainult kolmandana rajale pääsenud Venemaa ankrumees Anton Foliforov, kes siiski eksis ja langes kokkuvõttes alles 7-ndaks. Finišis oli Ermi edu Soome 2 meeskonna ankrumehe Juuso Jutila ees turvalised 1.47.

Tõnis Ermi kommentaar: «Tegin täna ühe oma elu parima sõidu, veatu ja kiire. Terviseprobleem seekord ei seganud ja vorm oli väga hea. Teatesõidu kuld maitseb palju paremini, kui kaks individuaalset kulda möödunud aastal, eriti arvestades hetke asjaolusid.»

Hõbemedalile sõitis Soome II meeskond kooseisus Tuomo Lahtila, Samuli Saarinen, Juuso Jutila kaotusega Eestile +1.47 ning pronksmedalid Prantsuse meeskond kooseisus Baptiste Fuchs, Clement Souvray, Cedric Beill +2.18.

See oli Eesti orienteerumisajaloos esimene kord, kui Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni poolt peetavatel täiskasvanute tiitlivõistlustel tuleb teatevõistkond kuldmedalile.

Eesti naiskond kooseisus Daisy Kudre, Doris Kudre ja Ingrit Kala saavutas 10. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles