Killing finaalist: lõpuks sõitsime nagu merel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Killing neljapaat juhendamas.
Matti Killing neljapaat juhendamas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti paarisaeruline neljapaat teenis Amsterdamis toimuval MMil keerulistes ilmastikuoludes viienda koha. Tugeva tuule tõttu paigutati finaali jõudnud paatkonnad enne otsustavat sõitu ringi ja nii pidi oma poolfinaalis kolmanda koha saanud Eesti leppima küllaltki kehva rajaga, kus tuuleolud jätsid sõidule oma jälje.

«Peame saama ise nii tugevaks, et oleme valmis igat sõitu võitma, siis saaksime paigutuste puhul ise eelise. Täna said tugevamad parema positsiooni ja neile oli raske vastu saada. Lõpuks sõitsime juba nagu merel,» tõdes neljapaadi juhendaja Matti Killing, et täna ei olnud õnn eestlaste poolel, kuid tunnistas, et päris tippu tõusmiseks tuleb veel teha tõsist tööd. «Oleme aastaga kõvasti edasi läinud, kuid üldfüüsise osas on veel palju lisada. Ühe aastaga seda tööd ära ei tee.»

«Kui ilm oleks olnud võrdsem, siis oleks ka heitlus olnud võrdsem. Arvatavasti oleksime ehk ikka olnud viiendad, kuid nüüd oli enne starti selge, et selle positsiooni pealt on raske medalit püüda,» lisas ta. «Täna olime sõidumehed siiski praktiliselt lõpuni. Viimase 500 m peal jäi meestel korraks aer lainesse kinni ja meie keeles panime korraliku konna ja sellega oli tänane medaliheitlus ka läbi.»

Kui sõidu keskmisel osal olid eestlased medalikonkurentsis, siis aega kaotati ka stardiga, kus oldi kuuest paatkonnast selgelt kõige kehvemad. «Tuul lükkas enne starti meie paadinina paigast ära ja seejärel läkski start täiega aia taha,» rääkis Killing juhtunust. «Veel eile tegime stardi nimel palju tööd, kuid järelikult ei ole me veel nii head, et õnn meid soosiks. Peame veel tugevamaks saama. Oleme olnud pidevalt pildil ja finaaliseltskonnas, kuid ükskord tuleb ka teraviku vallutamine ära teha!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles