Vormelilootus Aron tõusis Belgias kahel korral poodiumile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron Zolderi ringrajal
Ralf Aron Zolderi ringrajal Foto: Dirk Bogaerts

Ralf Aron saavutas vormel-Renault 1.6 Põhja-Euroopa karikasarja (NEC) etapil Zolderi ringrajal kaks poodiumikohta, olles esimeses võistlussõidus kolmas ja teises sõidus teine.

Zolderi ringrada Belgias oli järjekordselt uus ja tundmatu rada noore vormelisõitja jaoks, kuid vabatreeningutel kohanes Ralf Aron võõra rajaga kiiresti. Kuigi kvalifikatsioonis näitas eestlane aegu, mis andsid võistlussõitudeks vastavalt 4. ja 3. stardikoha ei jäänud Ralf siiski oma etteastega päris rahule. Kvalifikatsioon demonstreeris ka hästi võistlussarjas valitsevat tihedat konkurentsi, sest esikaheksa mahtus napilt 0,9 sekundi sisse.

«Kvalifikatsiooniga päris rahule jääda ei saanud, sest millegi pärast ei õnnestunud mul raja esimene sektor ja seal kaotasime palju aega,» kommenteeris Ralf Aron. «Zolderi rada iseenesesest on väga äge - on nii kiireid kui aeglasi kurve ja samas ka huvitavaid kõrgustevahesid. Mulle igatahes meeldis.»

Esimeses sõidus langes Aron juba esimesel ringil kolmandalt kohalt viiendaks, põhjuseks väike aps käiguvahetusega. Aroni selja taga juhtus aga kahe auto osalusel avarii, mis tõi rajale ka ohutusauto. Kui võidusõit jätkus, õnnestus tal tõusta uuesti kolmandale kohale tõusta ja seda kohta hoidis eestlane kuni finišini.

Teises sõidus õnnestus start aga paremini ja juba esimeses kurvis tõusis eestlane ilusa möödasõiduga teisele kohale ning seda kohta ta enam käest ei lasknud.

«Esimese sõidu teises kurvis läks vabakäik sisse ja kaotasin sellega kaks kohta,» rääkis Aron. «Aga seejärel kui ohutusauto rajalt lahkus, õnnestus mul uuesti enda positsiooni kahe koha võrra parandada ja tõusta kolmandale kohale.»

Ta jätkas: «Teine sõit algas paremini, sest juba esimeses kurvis sain teisel kohal sõitnud hollandlasest mööda. Suutsin ka väikese vahe juba sisse sõita, aga siis tekkis hetkeks mingi probleem piduritega ja hollandlane jõudis mulle taas järele. Pidin paari ringi jagu oma positsiooni kaitsma, aga siis sain taas väikese vahe sisse sõidetud ja lõpetasin teise kohaga.»

Scuderia Nordica võistkonna teine sõitja Oliver Söderström naases Zolderist tubli 5. ja 8. kohaga, olles parim kõigist osalenud rootslastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles