Eesti meistrid duatlonis on Harri Sokk ja Sirlet Viilas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatlon.
Triatlon. Foto: Erakogu

Sügise saabumisega on tänavune triatlonikalender märkamatult üle liikunud jooksust ja rattasõidust koosnevale duatlonile, mille tõestuseks jagati Kiilis ka käesoleva hooaja Eesti meistritiitleid. Duatloniaasta tähtsamad võidud noppisid seekord Harri Sokk ja Sirlet Viilas.

Põhidistantsil, kus tuli joosta vastavalt 10 ja 5 kilomeetrit ning sinna vahele ka 40 km rattasadulas pedaalida, haaras esimese osaala järel kindlalt liidriohjad Mart Suurkivi TTÜ Spordiklubist. Suurkivi, kes vaid nädal varem pidi triatloni karikasarja finaaletapil Elvas just jooksurajal karikavõidust suu puhtaks pühkima, läbis Kiilis esimese jooksuetapi ajaga 0:34.04, saades sellega endale rattasõiduks koguni minuti ja 45 sekundilise edu pearivaal Harri Soku ees. Kahe kange vahel püsisid konkurentsis ka veel Rait Ratasepp, Karl-Rauno Miljand ja Urmas Utar.

Vaatamata avaala näiliselt suurele kaotusele asus tugeva ratturina tuntud Harri viivitamatult vahet vähendama. Pool rattatrassist läbitud, oli Sokk Suurkivist juba möödunud ning vahe kahe suursoosiku vahel kärises nüüdsest iga meetriga, sedapuhku aga Soku kasuks.

Viimasele 5 km jooksuringile suundus Harri juba teadmisega, et vahe järgnevate, ennekõike Suurkivi ees on kasvanud ühele minutile ja 15 sekundile. Ehkki Suurkivi läbis sellegi jooksuetapi kõige kiiremini, oli järelejäänud distants siiski liialt lühikene, et Sokku mingilgi määral ohustama hakata. Soku võit ühes tänavuse Eesti meistritiitliga läks Kiilis kirja ajaga 1:53.05. Suurkivi lõpetas 31 sekundit hiljem teisena, ultratriatlonist Rait Ratasepp ületas lõpujoone kolmandana.

Naiste konkurentsis ei leidunud vastast Sirlet Viilasele, kes jooksis ennast võidule juba sisuliselt avaala 10 kilomeetriga. Kuigi rattasõidus tuli Sirletile hoogsalt lähemale kahe nädala tagusel Eesti täispikal triatlonil säranud Kadri Possul, ei suutnud viimane siiski Harri Soku kombel jooksikut kinni püüda. Nii olid jooksurajale naastes trumbid jällegi Viilase käes, kes ajaga 2:24.58 lõpetas võistluse kindlalt esimesena. Talle järgnesid Kadri Possul ja Karmen Aavik.

Nii Soku kui Viilase jaoks oli duatloni meistritiitli näol tegemist käesoleva aasta teise tiitlivõiduga. Hooaja varasemast faasist on mõlemal ette näidata ka poolpika triatloni meistritiitel Valgast. Lisaks krooniti Viilas ka möödunud nädalal triatloni Eesti karikavõitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles