Soome korvpallikoondis sai enda nimele kurva rekordi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome korvpallikoondise fännid rekordilise kaotusmängu ajal
Soome korvpallikoondise fännid rekordilise kaotusmängu ajal Foto: SCANPIX

Eile hilisõhtul alustas Hispaanias toimuvat korvpalli MM-turniiri Soome korvpallikoondis ning hävis avamängus USAle numbritega 114:55.

Soomlased said 59-punktise kaotusega oma nimele ka kurva rekordi, kuna kunagi varem pole ükski Euroopa koondis MMil nii suurt kaotust tunnistama pidanud. Eurooplaste senine suurim allajäämine pärineb 1994. aastast, kui USA purustas Venemaa 137:91 ehk 46 punktiga. Need kaks kohtumist ongi USA kõigi aegade suurimad võidud MMil.

Kõiki riike arvesse võttes on aegade suurim võit aga Nõukogude Liidu nimel – 1974. aastal purustati suurturniiril Puerto Rico 140:48.

Soomlased läksid ilmselt mitmesse rekordiraamatusse kirja ka faktiga, et eilse kohtumise teisel veerandil ei õnnestunud neil mängust tabada ühtegi viset. Ainsad kaks punkti teeniti vabaviskejoonelt. Teine veerand kaotati 2:29.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles