Kas Kanepi purustab ka Williamsi?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi, nagu parimail päevil.
Kaia Kanepi, nagu parimail päevil. Foto: AP/Scanpix

Kaia Kanepi mängib New Yorgis USA lahtistel suurepärast tennist. Kolmandas ringis purustas ta muljetavaldavalt maailma 15. reketi Carla Suarez Navarro. Kas järgmisena langeb esinumber Serena Williams?

Eksperdid on üllatunud. Kanepi ei suutnud US Openi eel New Haveni turniiri kvalifikatsioonistki läbi murda, kuid nüüd on võitnud kaht endast edetabelis kõrgemal asuvat mängijat. Kui teises ringis hakkas austraallanna Samantha Stosur vastu ja langes alles otsustava seti kiires lõppmängus, siis hispaanlanna Suarez Navarro suutis Kanepi tempos püsida vaid mängu alguses. Kui Kanepi hoo üles sai, polnud Suarez Navarrost enam vastast, ta kaotas kümme geimi järjest ja mängu 5:7, 0:6.

USA lahtiste kodulehel nimetati 29-aastast Kanepit veteraniks, kes mängib ülimalt jõulist tennist oma parimate päevade tasemel: «Kesise alguse järel tuli Kanepi tagasi, tegutsedes kõikuvalt, aga võimsalt: 17 punktilöögi kõrval tegi ta 17 lihtviga. Teises setis oli Kanepi märksa silutum.»

«Alguses ei saanud hästi minema, olin kuidagi ärevil,» kirjutas Kanepi kodulehel. «Samas tundsin, et pallitunnetus oli hea. Proovisin lihtsalt mängus sees olla ja julgelt lüüa. Kaotusseisus olles ei sattunud ma paanikasse. Mingil hetkel esimeses setis sain ennast käima ja pärast seda oli väga hea ja kindel tunne mängida.»

Mis oli, see oli. Täna läheb Kanepi kokku Serena Williamsiga. Ameeriklanna on omavahelistes kohtumistes kõik kolm korda Kanepit kahes setis võitnud – viimati 2009. aasta Pekingi turniiril –, kuid tänavuste suure slämmi turniiride statistika ei räägi tema kasuks. Karjääri jooksul 17 suurturniiri võitu saanud Williams pole sel aastal neljandast ringist kaugemale jõudnud: Austraalias kaotas ta neljandas, Prantsusmaal teises ning Wimbledonis kolmandas ringis.

US Openi koduleht peab mõistagi Williamsit kindlaks soosikuks, kuid arvab, et kui Kanepi teeb vähe vigu, mängib jõuliselt ja enesekindlalt, on tal võimalus.

Tegelikult on Williamsi õlgadel piisavalt pinget – ta on ainus USA tennisist, kes kodutšempionaadil üksikmängus veel jätkab. Lisaks uurivad ajakirjanikud, kas tal läheb seegi suure slämmi turniir nässu.

«Oleks suurepärane, kui ma teiselgi nädalal mängida saaks,» teatas Williams turniiri alguses, kuid lisas siis, et ta on lihtsalt sarkastiline. Pärast võitu kolmandas ringis 6:3, 6:3 Varvara Lepchenko üle Wil­liams liigsest kindlusest ei pakatanud: «Vaatame, mis edasi saab. Üritan olla mängus nii kaua kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles