USA peatreener: Soome on tugev ja hästi ettevalmistatud meeskond

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA peatreener Mike Krzyzewski (paremal)
USA peatreener Mike Krzyzewski (paremal) Foto: SCANPIX

MM-finaalturniirile vabapääsme ostnud Soome sai avavoorus hävitavalt – 59 punktiga – lüüa USA-lt. 114:55 kaotus on suurim, mille Euroopa meeskonnad on MM-turniiridel saanud, kuid see ei näita sugugi seda, et soomlased on suurturniiril peksupoisid. Eile peetud teises voorus olid nad 81:76 üle Ukrainast, kes omakorda oli avapäeval alistanud kindlalt Dominikaani.

Soome koondise statistilised näitajad mängus USAga olid kohutavad: visketabavus 27,7 protsenti, 31 pallikaotust, ainult viis resultatiivset söötu ning kogu meeskonna efektiivsuse näitaja oli 17. Vaatamata sellele jagus USA koondise peatreeneril Mike Krzyzewskil soomlaste kohta kiidusõnu.

«Soomlased pingutasid kõik 40 minutit ja ka meie pingutasime 40 minutit – osutusime tugevamaks, kuid mõlemad meeskonnad näitasid ennastsalgavat mängu,» lausus Krzyzewski. «Vastase 31 pallikaotust ja ainult viis söötu näitavad meie suurepärast kaitsemängu ja vägevat mänguks häälestumist. Võitsime suurelt, kuid leian, et Soome on tugev ja hästi ettevalmistatud meeskond ning neil on suurepärased fännid.»

Ukraina vastu olidki soomlased korralikul tasemel, tabades viskeid 46,8-protsendiliselt, tehes vaid 11 pallikaotust ja saades terve meeskonna peale kirja 19 söötu.

Kaks tulise lõpuga mängu oli turniiri alustuseks valitseval Euroopa meistril Prantsusmaal. Avapäeval jäid prantslased 63:65 alla Brasiiliale, eile saadi aga tänu sekund enne lõppu tabanud vabaviskele 74:73 jagu Serbiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles