Eesti naiskond kaotas rannavolle kontinentaalsarjas Aserbaidžaanile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Hollas.
Anett Hollas. Foto: www.cev.lu

Eesti naiskond osaleb 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude rannavõrkpalli kontinentaalse karikasarja turniiril Serbias, kus eile tunnistati Aserbaidžaani selget paremust. Täna minnakse esmalt vastamisi Albaania neidudega ja edu korral mängitakse teise koha nimel serblastega. Aserid olid võiduka poolfinaali järel kahel korral 2:0 üle Serbiast, kindlustades sellega pääsu järgmisse ringi. Kõik mängud peetakse Belgradis Ada Ciganlija järve ääres.

Eesti naiskonda kuuluvad valiksõela teises etapis tänavused Eesti meistrid Kristi Nõlvak - Erle Püvi ning U-20 vanuseklassi meistrid Anett Hollas - Juudit Kure-Pohhomov. Nõlvak ja Püvi jäid hommikuses esimeses mängus 0:2 (-16, -16) alla Julia Karimova - Raquel Goncalves Ferreirale. Hollas ja Kure-Pohhomov kaotasid samuti 0:2 (-13, -7) Vivian Danielle Da Canceicao Cunha - Zinaida Liubymovale, vahendab volley.ee.

Aserbaidžaani naiskonna eest võistelnud seltskond oli äärmiselt kirju - vastamisi mindi kahe brasiillanna ja ühe ukrainlannaga. Homsetes mängudes esindavad Albaaniat Eni Fagu - Erblira Bici ja Esmerarlda Tuci - Xhudjena Kruti ja Serbiat Milena Matic - Isidora Egic ja Nina Skaric - Aleksandra Frajtovic. Eesti-Albaania võitja mängud otsustavad 2.-3. koha mängud Serbiaga ja selle heitluse võitja pääseb karikasarja kolmandasse ringi, mis peetakse järgmisel aastal.

Naiskonna treener Mari-Liis Graumann ütles, et alagrupist edasipääs on veel võimalik, sest tänased vastased Albaania ning võidu korral Serbia on aseritest nõrgemad: «Täna (eile) olid vastased meist lihtsalt paremad. Mõlemas mängus püsis seis poole geimini võrdne, otsustavaks said paar mõõnaperioodi, kui jäime hätta servi vastuvõtul ning oma rünnaku realiseerimisel vastuvõtust.»

Eesti meeskond saavutas Leedus toimunud avaringi alagrupis esikoha ning pääses sellega otse kolmandasse ringi. Kokku koosneb keerukas ja alles 2016. aasta suvel lõppev valiksari seitsmest etapist, parim Euroopa riik saab õiguse lähetada ühe paari olümpiamängudele, teise ja kolmanda koha saanud tiimid osalevad veel rahvusvahelisel lisavalikturniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles