BBC: maailma hinnatuimaid ründajaid liitub ootamatult Manchester Unitediga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radamel Falcao
Radamel Falcao Foto: SCANPIX

Jalgpalli suvise üleminekuperioodi viimane päev toob kaasa vähemalt ühe ootamatu ning suure klubivahetuse. Nimelt on Colombia koondise ja Monaco ründaja Radamel Falcao liitumas Manchester Unitediga, kirjutab BBC.

28-aastane Falcao läbib täna ManU juures arstliku läbivaatluse ning siirdub Inglismaale laenulepingu alusel. Monaco ise maksis mehe eest möödunud aasta mais 50 miljonit naela.

Metro andmetel hakkab Falcao Unitedis teenima 134 000 naela nädalas. Sama väljaande kinnitusel saabub Falcao täna Inglismaale eralennukiga, mis stardib Nice’ist. Lisaks võib United täna oma ridadesse värvata ka Arturo Vidali.

Enne tänast spekuleeriti peamiselt, et Falcao liitub kas Manchester City või Arsenaliga.

Falcao karjäär sai tuule tiibadesse aastatel 2005-2009, kui ta River Plate’i eest 105 kohtumises 45 väravat lõi. 2009. aastal siirdus ründaja Portugali ning asus esindama FC Porto värve. Juba esimesel hooajal lõi ta 34 väravat. Kahe Portos veedetud hooajaga lõi Falcao 85 mängus 72 tabamust.

2011. aasta augustis maksis Madridi Atletico ründaja eest 40 miljonit eurot ning ka seal veetis Falcao kaks üliedukat hooaga. Kahe aastaga lõi ta Hispaania suurklubi eest 70 väravat. Möödunud aasta mais sai mehest juba Monaco mängija, kui üleminekusummaks märgiti 60 miljonit eurot.

Colombia koondise eest on ta väljakul käinud 51 korral ja löönud 20 väravat. Suvisel MMil ta kaasa teha ei saanud, kuna talvel sai ta raske vigastuse, mille tõttu jäi vahele terve eelmise hooaja teine pool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles