Niitväljal selgitati aasta parimad noorhobused takistussõidus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pill ja Sinequamon
Rein Pill ja Sinequamon Foto: Merike Udrik

Lõppenud nädalavahetusel peeti Niitväljal maha tänavune noorhobuste tšempionaat takistussõidus, kus selgitati Eesti käesoleva aasta parimad nelja- kuni kuueaastased sporthobused.

Kuueaastaste hobuste osavõistlused peeti kõrgustel 120 ja 125 sentimeetrit. Ümberhüppeid selles vanuseklassis ei toimunud, sest ainsana läbis mõlemad osavõistlused vigadeta Itaalia tõugu ruun Sinequamon, kelle ratsanikuks on Rein Pill. Teisel kohal lõpetasid võrdselt ühe karistuspunktiga kahe päeva tulemusel Hannoveri ruun Fred ratsanik Tiit Kivisillaga ning eesti sporthobusest mära Springstorm ratsanik Ebbe-Liisa Sõnajalaga.

Viieaastaste hobuste klassis, kus hüpati esimesel päeval kõrgusel 110 ja teisel päeval 115 sentimeetrit, oli erinevalt kuueaastastest vaja läbi viia ka ümberhüpped ning seda kaheksa hobuse vahel, kes läbisid mõlemad osavõistlused vigadeta. Parima tulemusega ümberhüpetel võitis arvestuse KWPN tõugu ruun Ernest W, kelle ratsanikuks on Marie-Annabel Reiner. Teisel kohal lõpetas Eesti sporthobuse tõugu mära Varina, kolmandal teadmata põlvnemisega Gunnar Klettenbergile kuuluv NRPS ruun Darco, kellega võistles Kertu Klettenberg.

Nelja-aastased hobused võtsid mõõtu kõrgustel 90 ja 100 sentimeetrit. Ümberhüpetele pääses kuus hobust, kes läbisid veatult needki, jagades sel moel esikohta. Esikohta jäid seega jagama Mihkel Kangurile kuuluvad belgia soojavereline täkk Kontador vd Doorndonkoeve ja Eesti sporthobuse täkk Sopranist K ratsanik Hanno Ellermanniga, Eesti sporthobuse mära Sinderella ratsanik Margit Mägiga, Trakeeni täkk Holey Hiram ratsanik Andres Kiivega, Eesti sporthobuse mära Sparta ratsanik Urmas Raagiga ning Eesti sporthobuse täkk Contatour JP ratsanik Tiit Kivisildiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles