Man United laenas Falcao ja müüs teise ründaja Arsenalile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radamel Falcao.
Radamel Falcao. Foto: Manchester United / Facebook

Euroopa jalgpallituru suvise üleminekuakna viimastel tundidel oli aktiivne Inglismaa kõrgliigas eelmisel hooajal põrunud Manchester United, kes teatas ametlikult ründaja Radamel Falcao palkamisest. Ühtlasi kolis ründaja Danny Welbeck Unitedi ridadest Londoni Arsenali.

Falcao liigub AS Monacost Unitedisse laenulepingu alusel, kuid Unitedil on õigus kolumblane aasta pärast päriseks endale osta. Laenulepingut eelistati ostule seetõttu, et sel suvel seni uutele mängijtele juba 145,5 miljonit naela kulutanud Unitedil ei tekiks probleeme rahalise ausa mängu reeglitega. Seega makstakse Monacole praegu ühe aasta eest kuus miljonit naela ning ostusoovi korral tuleb klubil järgmisel suvel lauale laduda 43,5 miljonit naela

Falcao hakkab Inglismaa meedia andmetel teenima nädalas 190 000 naela. 28-aastane kolumblane siirdus mullu suvel AS Monacosse ja lõi nende eest 19 mänguga 11 väravat, enne kui ränk põlvevigastus lõpetas tema hooaja ja tõmbas joone peale ka MM-finaalturniiril osalemisele. Sel hooajal oli ta kolmas mängus juba kaks korda Prantsuse klubi eest jala valgeks saanud. Enne Monacosse minekut oli Falcao saanud kahe aasta jooksul Madridi Atleticos kirja 91 mängu ja 70 väravat. Kolumbia koondist on ta esindanud 51 korda ning löönud 20 väravat.

Seoses Falcao saabumisega lahkus Unitedist ründaja Danny Welbeck, siirdudes 16 miljoni naela eest Londoni Arsenali ridadesse. Unitedi kasvandik Welbeck pidas Manchesteri meeskonna eest 142 mängu ja lõi 29 väravat. Inglismaa koondist on ta esindanud 26 korda ja saanud kirja kaheksa väravat.

United on sel suvel meeskonda toonud lisaks Falcaole ka Ander Herrera, Luke Shaw, Marcos Rojo, Angel di Maria ja Daley Blindi. Di Maria üleminekuga ületati ka senine Inglismaa liiga rekord, kui argentiinlase eest maksti Madridi Realile 59,7 miljonit naela. Uute mängijate peale kulatud summa ulatub pärast Falcao laenamist üle 150 miljoni naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles