Ronaldo kritiseeris presidenti: kui mina Reali juhiksin, teeksin asju teisiti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: SCANPIX

Madridi reali tähtmängija Cristiano Ronaldo andis mõista, et pole päris rahul sellega, kuidas klubi suvise üleminekuakna jooksul turul käitus.

Real maksis suvel Kolumbia koondislase James Rodriguezi eest 80 miljonit eurot, lisaks toodi meeskonda 25 miljoni euro eest Toni Kroos ja 10 miljoni euro eest väravavaht Keylor Navas. Samuti laenati Manchester Unitedilt ründaja Javier Hernandez.

Ronaldol tegi aga ennekõike meele mustaks Angel di Maria ja Xabi Alonso lahkumine - esimene siirdus Inglismaale Manchester Unitedisse, teine Saksamaale Müncheni Bayernisse. Just Alonsost loobumine on kriitikutes tekitanud küsimusi, kas Reali keskväljale jääb piisavalt kogenud mängijaid, kes on võimelised lisaks ründamisele ka vajadusel kaitsetööd tegema.

«Mul on asjast väga selge arusaam, aga ma ei saa alati välja öelda, mida mõtlen,» vahendab Eurosport Ronaldo sõnu Jerezis toimunud reklaamüritusel. «Kui ütleksin, oleksin homme ajalehtede esikülgedel ja seda ma ei taha. Aga kui mina klubi juhiksin, siis võib-olla ei oleks ma asju päris nii ajanud. Samas – kui president arvab, et see, millised mängijad ta ostis ja millistel lahkuda lubas, on klubile parim, siis peame tema otsuseid austama ja toetama,» saatis Ronaldo klubi presidendi Florentino Perezi suunas teele väikese torke.

Ehitusmagnaat Perez juhtis Reali aastatel 2000-2006 ning valiti uuesti presidendiks 2009. aasta suvel. Viimase kuue aastaga on ta teinud hulgaliselt kalleid oste, tuues lisaks Ronaldole klubisse näiteks Gareth Bale’i. Waleslase eest makstud summa, mis jääb napilt alla 100 miljoni euro, on ühtlasi maailma kõigi aegade suurim üleminekutasu.

Reali jaoks lõid häirekellad aga helisema pühapäevases liigamängus, kus kaotati 2:0 eduseisust 2:4 Real Sociedadile. Mängust vigastuse tõttu eemale jäänud Ronaldo näeb tulevikku siiski ilusates toonides. «Uute mängijatega muutub ka meie mängustiil, ent see võib muutuda nii paremuse kui ka halvemuse poole. Loodetavasti siiski paremuse poole, sest meie mängijad on väga kõrgest klassist. Oleks normaalne eeldada, et nad suudavad kenasti kohaneda. Di Maria ja Xabi olid meie jaoks väga tähtsad, aga neid enam pole ja peame uute meeste üle õnnelikud olema. Usun, et kõik läheb hästi,» lausus Ronaldo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles