USAd võib haavata aeglane mängustiil ja oma staari jonn

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Derrick Rose.
Derrick Rose. Foto: SCANPIX

Türgi korvpallikoondis tõestas, et USA, üks MMi suursoosik, on tegelikult haavatav ja võidetav. Võtmesõnadeks on kannatlikkus, distsipliin ja mõistagi ka meisterlikkus, et pika rünnaku lõpuks leida õiged lahendused. Türgi sai selle kõigega väga hästi hakkama 25 minutit, täielikult laguneti alles viimasel veerandajal.

Ilmselt pole käimasoleval MMil meeskonda, kes suudaks ameeriklastega võistelda jookse-viska-stiilis – igale kiirustatud ja mööda läinud pealeviskele järgneb USA pallurite kiirrünnak ning iga sellise jooksuga saavad nad üha indu juurde. Türklased suutsid aga rahulikult tegutsedes NBA staaride hoogu pidurdada ning avapoolaja viie punktiga võita.

«See mäng aitas meil üksteise kohta saada teada palju uut,» sõnas 22 punkti visanud Kenneth Faried. «Läksime väljakule ainult võidumõtetega – treener kinnitas meile, et peame mängima oma mängu ja mitte mingil juhul sellest loobuma. USA koondisena oleme kohustatud võitma!»

Vaatamata raskustele pakatasid USA mängijad vähemalt sõnades enesekindlusest. Näiteks Anthony Davis leidis, et neil õnnestus türklastele suruda peale oma mängutempo. Tõsi, ta möönis, et eriti hästi õnnestus see teisel poolajal, mil ameeriklased viskasid 63 punkti.

Peatreener Mike Krzyzewski leidis aga, et tema hoolealused said 98:77 võidu teenitult, kuid erinevalt Davisest möönis ta, et vähemalt esimesel poolajal lubati türklastel mängu kontrollida. «Päev varem võitsime suurelt Soomet ja sellises olukorras kipuvad mängijad võtma asju enesestmõistetavalt. Kuid me ei saa seda endale lubada, eriti kui mängime nii tugeva meeskonnaga nagu Türgi,» vahendas USA meeskonna koduleht oma treeneri sõnu. «Saime väga hea õppetunni.»

Krzyzewskil on aga põhjust muretseda ühe oma suurima staari Derrick Rose’i pärast. Kaks viimast hooaega jalavigastustega kimpus olnud Rose polnud oma rolliga ilmselgelt rahul ja kippus mängu lõpus jonnima. 17 minutiga kogus ta vaid kaks punkti ning oli oma meeskonnas ainus, kes jäi efektiivsusnäitajaga miinuspoolele. Pealegi ei usaldanud peatreener talle kohta algviisikus, eelistades sellel kohal hoopis Kyrie Irvingut, ning väljakul polnud teda ka siis, kui USA tegi otsustava vahespurdi.

MMi seni suurim üllataja on Senegali meeskond. Veel poolteist nädalat tagasi Eesti koondise käest lüüa saanud meeskond alistas pühapäeval Puerto Rico 82:75 ja eile juba tõelise üllatusena ka Horvaatia 77:75. Senegali staariks kerkis Gorgui Dieng, kes viibis mängus Horvaatiaga platsil kõik 40 minutit ja tõi 27 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles