Miljard eurot: Inglismaal püstitati kõigi aegade üleminekurekord

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angel Di Mariast sai Inglismaa klubide jaoks aegade kalleim mängija
Angel Di Mariast sai Inglismaa klubide jaoks aegade kalleim mängija Foto: Manchester United/Twitter

Inglismaa jalgpalliklubid olid sel suvel mängijate üleminekuturul erakordselt aktiivsed, ületades ostudega esmakordselt miljardi euro piiri.

Kokku käisid Inglise klubid suve jooksul jalgpallurite eest välja 835 miljonit naela. Senine rekord oli 760 miljonit naela ja pärines eelmisest suvest. Rekord langes seejuures juba 14. augustil ehk veel enne seda, kui Premier League'is oli uueks hooajaks pall mängu pandud.

Suurim kulutaja oli eelmisel hooajal seitsmendaks jäänud Manchester United 150 miljoni naelaga, kes käis ühtlasi Angel di Maria eest Real Madridile lauale Inglise klubide rekordsumma ehk 59,7 miljonit naela. Suve suuruselt teise ostu tegi Londoni Arsenal, soetades Barcelonalt 35 miljoni naela eest Tšiili ründaja Alexis Sancheze. Londoni Chelsea maksis Diego Costa eest Madridi Atleticole 32 miljonit ja Manchester City Portole kaitsja Eliaquim Mangala eest samuti 32 miljonit naela.

Klubide tabelis järgnes BBC andmetel Unitedile aga hoopis Liverpool, kes kulutas uute mängijate värbamiseks 117 miljonit naela. Chelsea oli 91,3 miljoni naelaga kolmas.

Et Inglismaal ollakse valmis maksma mängijate eest väga suuri summasid, näitab ka võrdlus Hispaania ja Itaalia kõrgliigaga. Premier League'i klubid kulutasid nimelt sel suvel rohkem kui La Liga, Serie A ja Ligue 1 klubid kokku – hispaanlased tegid oste pisut alla 540 miljoni euro eest, itaallased käisid välja ligi 330 miljonit eurot ja prantslased «vaid» 126 miljonit eurot. Saksamaa kõrgliigas kulutasid klubid uutele mängijatele 316 miljonit eurot.

Premier League'i suvised suurostud:

Angel di Maria (Madridi Realist Manchester Unitedisse) 59,7 miljonit naela

Alexis Sanchez (Barcelonast Arsenali) 35 miljonit naela

Diego Costa (Madridi Atleticost Chelseasse) 32 miljonit naela

Eliaquim Mangala (Portost Manchester Citysse) 32 miljonit naela

Cesc Fabregas (Barcelonast Chelseasse) 30 miljonit naela

Ander Herrera (Bilbao Athleticust Manchester Unitedisse) 29 miljonit naela

Romelu Lukaku (Chelseast Evertoni) 28 miljonit naela

Luke Shaw (Southamptonist Manchester Unitedisse) 28 miljonit naela

Adam Lallana (Southamptonist Liverpooli) 25 miljonit naela

Dejan Lovren (Southamptonist Liverpooli) 20 miljonit naela

Lazar Markovic (Benficast Liverpooli) 20 miljonit naela

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles