Kaia Kanepi võttis US Openi kokku: suutsin alati rahulikuks jääda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi pärast kohtumist Serena Williamsiga.
Kaia Kanepi pärast kohtumist Serena Williamsiga. Foto: SCANPIX

Eesti esitennisist Kaia Kanepi, kes pidi US Openi neljandas ringis tunnistama maailma esireketi Serena Williamsi 6:3, 6:3 paremust. Mängujärgsel pressikonverentsil jäi eestlanna oma turniiriga kokkuvõttes siiski igati rahule.

«Serena servis terve mängu jooksul päris hästi. Algul olin peaväljakul mängimise tõttu natuke närviline – viimati mängisin suurel platsil päris ammu. See tekitab veidi teistsuguse tunde, aga ega seda kuidagi treenida ei saa, pean seal lihtsalt rohkem mängima,» lausus Kanepi. «Arvan, et tegutsesin päris hästi, kuigi serv ei töötanud nii hästi kui eelmistes mängudes. Samas on Serena servitõrje väga kiire, seetõttu tundsin vajadust hästi servida.»

Varemgi Williamsiga kohtunud Kanepi leidis, et ameeriklanna serv on varasemast parem. «See on täpsem ja võib-olla isegi veel tugevam. Aga ka mina tunnen ennast väljakul tema vastu paremini kui varasematel aastatel. Enne mängu uskusin, et mul on võiduvõimalus. Ma ei läinud mängima mõttega, et ta võidab niikuinii. Püüdsin agressiivne olla – kui tema vastu passiivselt mängida, lööb ta kõik pallid punktiks. Tean, et pean olema agressiivne, hästi servima ja esimest servi rohkem sisse lööma. Täna läks sellega siiski raskeks,» kirjeldas Kanepi.

Turniiri käigus Samantha Stosuri ja Carla Suarez-Navarro vastu kaks ilusat võitu saanud Kanepi jäi endaga kokkuvõttes rahule. «Tegin väga head mängud ja sain järgmisteks turniirideks enesekindlust. Mängisin agressiivselt ega läinud platsil närvi, olin kõikides kohtumistes väga rahulik. Mulle meeldib, kui suudan väljakul rahulikuks jääda,» lausus eestlanna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles