Edmontonis selgusid triatloni maailmameistrid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Mola (vasakult), Javier Gomez ja Jonathan Brownlee.
Mario Mola (vasakult), Javier Gomez ja Jonathan Brownlee. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimus Kanadas triatloni MM-sarja finaaletapp, kus tiitlivõitjateks pärjati hispaanlane Javier Gomez ja ameeriklanna Gwen Jörgensen. Gomezi jaoks oli tegemist ühtlasi neljanda MM-tiitliga viimase seitsme aasta jooksul. 

Finaaletapi parimaks osutus seekord britt Alistair Brownlee, kes pika vigastuspausi tõttu aga sarja üldarvestuses poodiumikohtade jagamisel peaosa ei mänginud. Hea võistluse teinud Brownlee väljus veest kolmandana ning sõitis rattaetapi käigus peagrupiga soliidse vahe sisse. Jooksurajale siirdudes oli vahe jälitajatega juba piisavalt turvaline ning keegi tema teed etapivõidule enam ohustama ei pääsenud.

Tagapool toimus aga haarav heitlus MM-sarja esikolmiku vahel, kus ühes grupis olid nii Jonathan Brownlee, Javier Gomez kui ka Mario Mola. MM-sarja liidrina startinud Gomez tegi taktikaliselt äärmiselt targa võistluse, mis tagas talle sarja üldkokkuvõttes ka soovitud edu.

«Teadsin, et pean püsima koos Jonathaniga,» kommenteeris värske maailmameister oma võistlustaktikat. «Alistairi äraminekul polnud minu jaoks suurt tähtsust. Oluline oli kontrollida just Jonathani ning säästa oma energiat jooksuetapi jaoks,» lisas õnnelik Gomez.

Kangest kolmikust lõppes jooksurajal esimesena jaks just Brownleel, millega oli tänavuse MM-tiitli saatus ka otsustatud. Lõpusirgel raputas Mola omakorda kandadelt ka hetk hiljem neljakordse maailmameistrina finišeerinud Gomezi. Teine ja kolmas koht Edmontonis kindlustasid hispaanlastele ka kaksikvõidu MMi üldtabelis.

Naiste arvestuses asus peafavoriidina starti Gwen Jörgensen, kes talle omase stiiliga Kanadas nii etapivõidu kui ka MM-tiitli võttis. Taaskord osutus ameeriklanna edu pandiks teistest parem jooksukiirus, ent olulist rolli mängis võidus ka kaasmaalanna Sarah Haskinsi hea vedamistöö rattaetapil. «Ilma Haskinsi abita poleks ma täna võita suutnud. Olen talle palju tänu võlgu,» rääkis Jörgensen hilisemal pressikonverentsil.

Ameeriklannade kaksikvõidu eest MM-sarjas kandis hoolt Sarah Groff, kes nädalataguse Stockholmi etapivõidu ja Kanadas saavutatud neljanda kohaga tõusis sarja üldarvestuses hõbedale. Poodiumi kolmas aste kuulus inglanna Jodie Stimpsonile. Edmontonis sai Stimpson 13. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles