Endine KHLi väravavaht: Vene arstid tahtsid mulle sööta 16 tabletti päevas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernd Brückler.
Bernd Brückler. Foto: SCANPIX

Jäähokiliigas KHL mänginud austerlasest väravavaht Bernd Brückler kirjeldab peagi ilmuvas raamatus, mil moel Venemaa arstid üritasid mängijatele kõikvõimalikke rohtusid sisse sööta.

Nižni Novgorodi Torpedoga liitumise järel meeskonna juurde saabunud Brücklerit ootas kohe ees tohter, kes leidis, et noor mees peaks hakkama kiiremas korras südamerohtusid võtma. «Olin šokeeritud. Ma olin 28-aastane ja lisaks veel sportlane ega oleks osanud iialgi arvata, et peaksin hakkama südameravimeid tarvitama,» vahendab Iltalehti Brückleri meenutusi.

«Torpedo riietusruumis oli ka suur laud, kust võis leida igasuguseid tablette. Vastasseinas oli tahvel, millele oli joonistatud tabel. Ühes tulbas oli hommikusöök, teises lõuna ja kolmandas õhtusöök. Igasse tulpa olid arstid kirjutanud, millise söögikorra järel keegi milliseid tablette peaks võtma – kas enne või pärast trenni, mitu tükki, kui sageli... See oli rabav vaatepilt. Lugesin kokku ja avastasin, et kui nende juhiseid täpselt jälgiksin, peaksin võtma iga päev 16 tabletti!» kirjeldab Brückler.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles