Argentina koondise ründestaar: palusin arste, et nad minu jalad amputeeriks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabriel Batistuta.
Gabriel Batistuta. Foto: SCANPIX

Argentina jalgpallikoondise läbi aegade kõige suurem väravakütt Gabriel Batistuta tunnistas, et pärast karjääri lõpetamist tegid jalad talle nii palju valu, et ta soovis koguni oma jalgade amputeerimist.

Batistuta pani 2005. aastal punkti 17 aastat kestnud karjäärile ning ründaja tunnistas, et kõndimine tegi talle hirmsasti valu. Ründaja sõnul olid tema liigesed lihtsalt kulunud ja nii hõõrdusid luud üksteise vastu.

«Tegin jalgpalliga üleöö lõpparve ning ma ei olnud võimeline kõndima. Olin voodis ja tegin püksi, kuna ma ei olnud võimeline kolme meetri kaugusel asuvasse vannituppa kõndima. Hüppeliigesed tegid mulle tohutult valu,» rääkis ta TyC Sportsile.

«Läksin dr. Avanzi jutule ja soovisin, et ta minu jalad amputeeriks. Ta ütles, et olen lihtsalt hull. Vaatasin Oscar Pistoriust ja arvasin, et minu tulevik võiks olla samasugune,» meenutas Batistuta, kes lisas, et arstidel õnnestus kruvidega tema probleemid lahendada ja praegu saab ta elada normaalset elu.

Batistuta pidas Argentina koondises 78 kohtumist ja lõi selle ajaga rekordilised 56 väravat. Argentina koondise kõigi aegade väravaküttide edetabelis on 42 tabamusega teisel kohal Lionel Messi, tema on pidanud selleks 93 kohtumist. Kolmas on Hernan Crespo 35 ja neljas Diego Maradona 34 väravaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles