NBA mängijad püstitasid korvpalli MMil rekordi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania koondise korvialused jõud Pau Gasol ja Marc Gasol ning Brasiilia koondise üks põhitegijaid Tiago Splitter pallivad kõik igapäevaselt NBAs.
Hispaania koondise korvialused jõud Pau Gasol ja Marc Gasol ning Brasiilia koondise üks põhitegijaid Tiago Splitter pallivad kõik igapäevaselt NBAs. Foto: SCANPIX

Hispaanias toimuval korvpalli MM-finaalturniiril on osalevate tiimide koosseisudes kokku 45 mängijat, kes kuuluvad praegu mõne korvpalliliiga NBA meeskonna hingekirja. Tegemist on uue rekordiga ja sellega ületati 2010. aasta MMi tippmark, mis oli 44 NBA mängijat.

Kokku on turniiril 75 mängijat, kes on mingil hetkel NBAs mänginud. Lisaks on veel 17 pallurit, kes on valitud NBA draft'is või kelle mängijaõigused kuuluvad mõnele NBA klubile, kirjutab USA Today.

Kõige rohkem NBA-mehi on USA koondises, kus kõik 12 meest kuuluvad maailma tugevaimasse liigasse. Hispaanial on ette näidata kuus NBA-meest. Neile järgnevad Prantsusmaa, Austraalia ja Brasiilia nelja mängijaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles