Viimase kümnendi edukaim võrkpalliklubi jättis selja taha muutusterohke suve

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri mängumehed kevadises Eesti meistrivõistluste finaalis
Tallinna Selveri mängumehed kevadises Eesti meistrivõistluste finaalis Foto: Toomas Tatar

Möödunud hooajal võrkpalli Eesti-Läti ühisliiga võitnud ja Eesti meistrivõistlustel hõbeda pälvinud Tallinna Selver loodetab algaval hooajal kaasa rääkida võistluses kõrgete kohtade eest. Oluliselt on muutunud meeskonna koosseis, aga ka kodusaal - vana ja väsinud Kalevi Spordihall asendub uue, uhke ja võrkapllimängude ajal ligi 2000 pealtvaatajat mahutava Tallinn Arenaga.

Selveri meeskond teeb algaval hooajal kaasa Eesti meistri- ja karikavõistlustel, Schenker Liigas ning Eurosarjas CEV Cup, kus avaringi vastaseks on tuttav Soome meeskond Sastamala VaLePa. Sama tiimiga mindi vastamisi ka ülemöödunud hooaja avaringis, siis tuli kaotus vastu võtta võõrsil kuldse geimi tagajärjel.

Viimase kümnendi edukaim klubi tõi tänavu Rakvere VK-st uue peatreeneri Rainer Vassiljevi. Muu personal jäi paika - abitreenerina jätkab Raul Reiter, üldfüüsilise ettevalmistuse treenerina Tarmo Tiits ja füsioterapeudina Kristi Singi.

Koosseis: mitmed lahkujad ja uued huvitavad näod

Koos varasema peatreeneri Avo Keelega siirdusid Pärnu meeskonda sidemängija Martti Keel, temporündaja Timo Tammemaa ja meeskonna punktikahur Hindrek Pulk. Esialgu karjääri lõpetamisest teada andnud Kristjan Õuekallas läks Järvamaa VK-sse ja kodulinna Rakverre siirdus sidemängija Ronald Järv.

Lahkunud mängijate asemele palkas Selver Tartust sidemängija Andres Toobali, nurga- ja diagonaalründaja positsioonidele aga välismängijad. Kolmandat nädalat treenib meeskonna juures itaallane Federico Marretta, kes mängis viimased kaks hooaega Itaalia tugevuselt teises liigas A2, aga on varem esindanud ka A1  meeskonna Piacenza värve. Diagonaalründaja Lincoln Williams (Austraalia) liitus meeskonnaga eelmise nädala keskpaigas, ka tema veetis möödunud hooaja Itaalias A2 sarjas. Möödunud suve oli Williams seotud ka Austraalia koondise tegemistega, kuid jäi napilt 12 MM-finaalturniiril mängiva mehe seast välja.

Tuttavatest nägudest jätkavad meeskonnas Meelis Kivisild, Martti Rosenblatt, Denis Losnikov, Oliver Orav, Helar Jalg ja Johan Vahter. Uute kohalike meestena on meeskonnas veel Pärnu VK-st tulnud sidemängija Erko Sartakov ning kaks noortekoondise mängijat - temporündaja Ragnar Kalde ja nurgaründaja Karli Allik.

Eesmärgiks on mängida medalitele

Uue peatreeneri Vassiljevi sõnul on hooaja eesmärgiks püsida kõrges konkurentsis: «Üritame mängida erineva sarjade medalitele. Treeningutega tegime algust juba juuli lõpus, ettevalmistus toimus nii Tallinnas kui Saaremaal.»

Uuenenud koosseisuga Selveri meeskonda saab näha esmalt 13.-14. septembril toiuval LEKA Volley turniiril Kuopios. 20.-21. septembril korraldatakse ise Tallinn Volleyball Cup, kuhu tulevad külla Jelgava (Läti), Loimaa Hurrikaani (Soome) ja Pärnu VK.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles