Eesti peatreener Pehrsson: naine ja lapsed on mängus Rootsiga minu poolt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise pressikonverents Sotckholmis. Vasakult Ilja Antonov, Ken Kallaste ja peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise pressikonverents Sotckholmis. Vasakult Ilja Antonov, Ken Kallaste ja peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Kristjan Jaak Kangur

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus, et homne maavõistlus Rootsiga on tema jaoks isiklikult väga eriline. Koondise põhieesmärk on valmistuda valikmänguks Sloveeniaga ning leida sobilik asendaja Konstantin Vassiljevile.

«Oleme valmis, ehkki nagu tavaliselt koondisega ikka, pole aega olnud palju koos treenida. Mulle on see mäng kindlasti eriline, sest kummaline on Rootsis külalisena olla. Aga samas on ka uhke tunne tulla siia Eesti peatreenerina,­» sõnas Pehrsson. «See mäng on tähtis proov enne Sloveeniat, kus mängime juba punktidele.»

Vassiljevi asendajat Pehrsson päev enne mängu välja öelda veel ei soovinud. «Võin vastata nii nagu varemgi – meil on erinevaid võimalusi. Aga alustame nii kaitstes kui ka rünnates ikka nii, nagu oli plaanis enne Vassiljevi vigastust,» viitas Pehrsson sellele, et koondise keskväljamootori tõttu ta mänguplaani muutma ei hakka.

Kuna pressikonverentsil istus lisaks äärekaitsjale Ken Kallastele Pehrssoni kõrval ka Levadia poolkaitsja Ilja Antonov, tekkis hoobilt küsimus – kas viimasest saab ka Vassiljevi asendaja? «Mina ei valinud neid kahte mängijat pressikonverentsil osalema, ärge sellest midagi välja lugege,» naeris Pehrsson. «Aga nad on head mehed ja kui nii jätkavad, saavad nad edaspidigi mänguaega ja neid ootab ilus tulevik,» lausus ta.

Pehrssoni sõnul soovis ta algselt mängida rootslaste vastu taktikaliselt täpselt samamoodi nagu esmaspäeval eesootavas valikmängus Sloveeniaga, kuid see pole võimalik. «Mida lähemale mängu aeg jõudis, leidsime, et tuleb teha väikeseid muudatusi. Palju sõltub muidugi ka sellest, kas Zlatan mängib. Rootsi ja Sloveenia mängivad mõnes mõttes üsna erinevalt, nii et pean veidi muutusi tegema,» sõnas Pehrsson. «Kas Rootsi on ideaalne vastane, seda on raske öelda, aga tuleb tugev mäng ja me vajame mängu, mis paneks meie kaitseliini proovile. Selles osas saame homme kindlasti väga hea kohtumise,» leidis Pehrsson, keda tuleb homme vaatama ka perekond. «Ma loodan, et nad on kohal, sest piletid neil igatahes on,» muigas Pehrsson. «Naine ja lapsed toetavad kindlasti mind, aga teiste sugulaste kohta ei julge öelda!»

Ilja Antonov ise ennast Vassiljevi saabastesse sobitada veel ei tahtnud. «Peame pöörama tähelepanu meeskonnamängule ja saama läbi selle hea tulemuse. Vassiljev on mängija, kes suudab ise millegagi mängu tulemuse otsustada, olgu see siis sööt või värav. Aga tahan olla meeskonnale kasulik,» sõnas Antonov. «Kevadel, kui läksime Gibraltarile, oli tunne, et pean enda parima välja panema – kohe aasta alguses oli raske teha kõrgemal tasemel selline mäng. Aga praegu, pärast suviseid mänge, on tunne palju parem,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles